aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕλθέτω η… Βασιλεία του, γενηθήτω το θέλημα του Απόλλωνα!

Ελθέτω η… Βασιλεία του, γενηθήτω το θέλημα του Απόλλωνα!

Ο Απόλλων είναι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ! Έριξε στο καναβάτσο τη Βασιλεία και προκρίθηκε για τέταρτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους της δεύτερης τη τάξη κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης: Αυγουστή: «Δεν πάμε στα γκρουπ για την εμπειρία»

Τι κι αν οι πιθανότητες πρόκρισης δεν ήταν με το μέρος του μετά την ήττα στη Ελβετία (2-3); Τι κι αν ο Γάλλος διαιτητής Ρούντι Μπουκέ του αρνήθηκε πεντακάθαρο πέναλτι στο φινάλε του ημιχρόνου; Τι κι αν η Βασιλεία φάνταζε ως το μεγάλο φαβορί ακόμη και για νίκη στο ΓΣΠ.

Διαβάστε επίσης: Χάμπος: «Δεν ξέρω πως μου ήρθε…»

Οι γαλάζιοι του Σωφρόνη Αυγουστή δεν πτοήθηκαν, ούτε και φοβήθηκαν. Έκαναν το καθήκον τους, σκόραραν το γκολ που χρειάζονταν με μια βολίδα του Χάμπου Κυριάκου (53’), κράτησαν ανέπαφη την εστία τους και πέρασαν με το σπαθί τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Όπως έκαναν και με την Νις, και με την Λοκομοτίβ Μόσχας και με τη Μίντιλαντ. Δύο προκρίσεις με τον Χριστάκη Χριστοφόρου, δύο και με τον Σωφρόνη Αυγουστή.

Διαβάστε επίσης: Απόλλων: Η απολογία του Κίρζη και το «καλό κουστούμι»

Με βάση την εικόνα της αναμέτρησης, η νίκη του Απόλλωνα ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Θα μπορούσε να σκοράρει από το πρώτο ημίχρονο η ομάδα της Λεμεσού στις 2-3 κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Παπουλή (38′), ενώ εδικαιούτο και πέναλτι σε ανατροπή του Μάγκλιτσα (45′). Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν πανομοιότυπη, με τους γαλάζιους να φτιάχνουν ευκαιρίες και τελικά να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Χάμπο Κυριάκου. Το γκολ, όπως ήταν λογικό, ανάγκασε τη Βασιλεία να ανεβεί ψηλά και να πιέσει για την ισοφάριση, όμως ο Βάλε και οι συμπαίκτες του δεν επέτρεψαν να παραβιαστεί η εστία της ομάδας τους.

Διαβάστε επίσης: Βασιλείου: «Πίστευα ότι ο Θεός ήταν Απόλλων»

Αποτέλεσμα; Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους γαλάζιους να γίνονται ένα κουβάρι και να πανηγυρίζουν με τη ψυχή τους την πρόκριση, και τον κόσμο να παραμένει στις κερκίδες για τα καθιερωμένα «Όλε-Όλε». Έξαλλα πανηγύρια και από τη διοίκηση Νίκου Κίρζη για την επιτυχία σε βάρος μιας σπουδαίας ομάδας όπως είναι η Βασιλεία.

Διαβάστε επίσης: «Κατάπιε» τη σφυρίχτρα σε πέναλτι για τον Απόλλωνα!

ΣΚΟΡΕΡ: 53′ Κυριάκου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βασιλείου, Κυριάκου, Μάγκλιτσα, Βάλε / Αγιέτι

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – / –

ΑΠΟΛΛΩΝ (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Ρομπέρζ, Γιούστε, Κυριάκου, Βασιλείου, Σατσιέτι, Ζοάο Πέδρο (73′ Στυλιανού), Περέιρα (78′ Μάκροβιτς), Παπουλής, Μάγκλιτσα, Σκέμπρι (62′ Σαρδινέρο).

ΒΑΣΙΛΕΙΑ (Μαρσέλ Κόλερ): Χάνσεν, Τσούματ, Βίντμερ, Φρέι, Ζούφι (76′ Πουλουλού), Βαν Βόλφσβινγκελ, Κάμπο (46′ Αγιέτι), Ντιέ, Μπαλάντα, Οκαφόρ (80′ Μπουά), Πετρέτα.



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ