aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕλπίδες για να ξεχαστεί το «καταραμένο» 2016

Ελπίδες για να ξεχαστεί το «καταραμένο» 2016

Αν η καλή χρονιά φαίνεται από το… πρωί, οι οπαδοί της Ανόρθωσης μπορούν -τουλάχιστον- να ελπίζουν ότι το 2017 θα είναι καλύτερο από το «καταραμένο» 2016. Υπό άλλες περιστάσεις, η χθεσινή εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΖ (2-0) δεν θα μετρούσε ιδιαίτερα, αλλά, στην κατάσταση (και τη βαθμολογική θέση) που βρίσκονται οι κυανόλευκοι, καταγράφεται ως ένα βήμα προς την ορθή κατεύθυνση. Μετά από αρκετά καλή εμφάνιση επιβλήθηκαν με 2-0, ανέβηκαν δύο σκαλοπάτια στη βαθμολογία κι έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες.

Από εκεί και πέρα, θα σταθούμε στον Βίτορ Πελέ. Όταν ένας ποδοσφαιριστής καταφέρνει να διακριθεί με τα χρώματα της Ίντερ στο ιταλικό πρωτάθλημα και κύπελλο, ξαφνιάζει το γεγονός ότι δεν μπορεί να διακριθεί στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Η καριέρα του Βίτορ Πελέ δεν εξελίχθηκε όπως θα την ήθελε, αλλά χθες στο Παφιακό ήταν ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην επιτυχία της Ανόρθωσης. Άνοιξε το σκορ, απείλησε από στατικές φάσεις, μοίρασε παιχνίδι και αναχαίτισε αντιπάλους. Κάπως έτσι θέλει να τον βλέπει ο Ρόνι Λέβι.

Όσο περνούσε ο χρόνος, μαύρα φίδια έζωναν τους οπαδούς της «Κυρίας», αφού την έχει πατήσει πολλές φορές όταν το σκορ είναι «στενό». Μία εξαιρετική σέντρα του Σάντος, όμως, στο 69’, η άστοχη έξοδος του εκπληκτικού -κατά τα άλλα- Σωφρονίου και η θέληση του Καλό να χρισθεί σκόρερ (το πέτυχε με το στήθος!) αποκατέστησαν την τάξη στο Παφιακό.

Ο Χαράλαμπος Σκαπούλης είχε πολύ εύκολο έργο αφού βοηθήθηκε και από τους παίκτες και από τους βοηθούς. Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Σίβου σπρώχθηκε στην περιοχή και οι κυανόλευκοι ζητούν πέναλτι το οποίο δεν δόθηκε, ενώ το μεγαλύτερό του λάθος ήταν το κιτρίνισμα του Πελέ. Ο Πορτογάλος έπαιξε καθαρά την μπάλα, χωρίς να παρενοχλήσει τον αντίπαλο, αλλά ο Σκαπούλης ξεγελάστηκε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ