aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Εκτός La Liga η Μπάρτσα σε περίπτωση ανεξαρτησίας»

«Εκτός La Liga η Μπάρτσα σε περίπτωση ανεξαρτησίας»

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τεμπάς, μιλώντας στα μικρόφωνα του El Transistor, ξεκαθάρισε ότι η Μπαρτσελόνα αλλά και οι άλλοι σύλλογοι της Καταλονίας δεν θα μπορούν να αγωνιστούν στο ισπανικό πρωτάθλημα, σε περίπτωση ανεξαρτησίας από την Ισπανία.
«Αν υπάρξει ανεξαρτησία της Καταλονίας, ο νόμος του αθλητισμού είναι πολύ σαφής και επιτρέπει στη La Liga να παίζουν μόνο ισπανικές ομάδες. Η μόνη ειδική περίπτωση είναι αυτή της Ανδόρας, η οποία μπορεί, επειδή το επιτρέπει ο αθλητικός νόμος. Για κάθε ομάδα είναι πολύ δύσκολο να αγωνιστεί σε ένα διεθνές πρωτάθλημα εάν αποχωρήσει μονομερώς από ένα κράτος», είπε ο Τεμπάς.

«Καμία καταλανική ομάδα δεν θα παίξει στο ισπανικό πρωτάθλημα, σε περίπτωση που προχωρήσει η διαδικασία της ανεξαρτησίας. Δεν καταλαβαίνω την Ισπανία χωρίς Καταλονία και η Καταλονία είναι Ισπανία. Όταν Ζεράρντ Εστέβα, πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής Καταλονίας, είπε πρόσφατα πόσο τυχερή ήταν η Μπαρτσελόνα που θα είναι σε θέση να επιλέξει για να παίξει σε δύο πρωταθλήματα, δεν ξέρω αν το είπε αργά το βράδυ ή αν ήθελε να κοροϊδεύσει όλους τους Καταλανούς, αλλά θα του πω ότι ο σύλλογος δεν μπορεί να επιλέξει πού να παίξει, αν προχωρήσει η διαδικασία της ανεξαρτησίας. Σε τέτοια περίπτωση, οι σύλλογοι από την Καταλονία δεν θα μπορούν να αγωνιστούν στην La Liga. Η Μπαρτσελόνα δεν θα είναι πλέον ένας μεγάλος σύλλογος στην Ευρώπη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ