aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈκλεισε το 2019 σαν Γιουνάιτεντ! (vid)

Έκλεισε το 2019 σαν Γιουνάιτεντ! (vid)

Mε ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε το 2019 η Μάντσεστερ Γιουνάτειντ!

Η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ παρουσιάστηκε ξανά σοβαρή και «λύγισε» εκτός έδρας την Μπέρνλι με 1-0, ανεβαίνοντας παράλληλα στην 5η θέση της βαθμολογίας και στο-1 από την Τσέλσι που έχει ματς λιγότερο. Από την άλλη μεριά, η ομάδα του Σον Ντάις παραμένει στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας αλλά διατηρεί μια απόσταση ασφαλείας (σσ. έξι βαθμών) από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Γιουνάιτεντ παρότι είχε την συντριπτική κατοχή, που ξεπερνούσε σε ορισμένα σημεία ακόμη και το 70%, δυσκολευόταν να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα της σκληροτράχυλης Μπέρνλι. Οι γραμμές των γηπεδούχων ήταν πολύ κοντά και άπαντες έπαιζαν πίσω από την μπάλα, κλείνοντας διαδρόμους και δημιουργώντας προβλήματα στην Μάντσεστερ. Η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλκσιερ κατάφερε, όμως, να λύσει τον… γόρδιο δεσμό και να πάει στο ημίχρονο με το προβάδισμα αφού ο Μαρσιάλ νίκησε στο 44ο λεπτό τον Πόουπ για το 1-0.

Το δεύτερο μέρος είχε διαφορετικό πρόσωπο. Κακό ρυθμό και λιγοστές φάσεις, με την Μπέρνλι να προσπαθεί με τον κλασικό της αλλά ανορθόδοξο τρόπο να φτιάξει τελικές. Δηλαδή είτε από σέντρες, είτε από στατικές φάσεις και μακρινά σουτ. Φάση σε κανονική ροή αγώνα δεν μπορούσε να φτιάξει με τίποτα αλλά η αλήθεια είναι πως με διάφορες στατικές φάσεις και… γιόμες στο τελευταίο εικοσάλεπτο άγχωσε την εστία του Ντε Χεά, ο οποίος χρειάστηκε μόλις μια φορά να επέμβει ουσιαστικά στο επικίνδυνο σουτ του Μπάρντσλεϊ.

Και στα… χασομέρια, στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα τεράστια κενά που είχαν αφήσει οι παίκτες του Ντάις, προσπαθώντας να βρουν κάποια φάση για να ισοφαρίσουν, με τον Ράσφορντ να περνάει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και να σκοράρει με περίεργο τρόπο καθώς γλίστρησε αλλά κατα΄φερε να σπρώξειτ ην μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-0 της Γιουνάιτεντ.


Αναλυτικά, η 20ή αγωνιστική:

Σάββατο 28/12
Μπράιτον-Μπόρνμουθ 2-0
(3΄ Γιάχανμπακς, 79΄Μόουι)

Νιούκαστλ-Έβερτον 1-2
(56’ Σαρ / 13’, 64’ Κάλβερτ-Λιούιν)

Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας 1-1
(74’ Ινγκς / 50’ Τόμπκινς)

Γουότφορντ-Άστον Βίλα 3-0
(42’, 67 πέν. Ντίνι, 71’ Σαρ)

Νόριτς-Τότεναμ 2-2
(18’ Βράντσιτς, 61’ αυτ. Οριέ / 55’ Έρικσεν, 83’ πέν. Κέιν)

Γουέστ Χαμ-Λέστερ 1-2
(45’ Φορνάλ / 39’ Ιεανάτσο, 56’ Γκρέι)

Μπέρνλι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2
(44’ Μαρσιάλ, 90’+5’ Ράσφορντ)

Κυριακή 29/12
Άρσεναλ-Τσέλσι (16:00)
Λίβερπουλ-Γουλβς (18:30)
Μάντσεστερ Σίτι-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (20:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ