aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈκανε το καθήκον της και ανέβηκε στην τρίτη θέση η Σίτι

Έκανε το καθήκον της και ανέβηκε στην τρίτη θέση η Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε το καθήκον της απέναντι στην αξιόμαχη Μπράιτον, επικρατώντας 1-0 στο «Ετιχαντ» χάρη στο τέρμα του Φόντεν (44′), για τη 18η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έφτασε τις εννέα στη φετινή σεζόν και έπιασε στην τρίτη θέση και στους 32 πόντους τις Λέστερ και Έβερτον, έχοντας ωστόσο και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Από την άλλη, η ομάδα του Γκράχαμ Πότερ παρέμεινε για ένατη διαδοχική αγωνιστική μακριά από το τρίποντο και πλέον βρίσκεται στη 17η θέση και στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το ματς

Οι «πολίτες» είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Ενδεικτικό της υπεροχής τους το γεγονός πως έκλεισαν το πρώτο 45λεπτο με 71% κατοχή!

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δυσκολεύτηκε αρκετά στο να δημιουργήσει φάσεις και να πατήσει την αντίπαλη περιοχή, με την Μπράιτον να αμύνεται αποτελεσματικά με εξαιρετική αλληλοκάλυψη. Στο 44′ όμως, μετά από καλή κυκλοφορία των γηπεδούχων, ο Ντε Μπρόινε έβγαλε όμορφη κάθετη στον Φόντεν, με τον 20χρονο μέσο να υποδέχεται υποδειγματικά την μπάλα στα όρια της περιοχής «αδειάζοντας» δύο αντιπάλους, και με ένα εντυπωσιακό σουτ να νικά τον Σάντσεθ.

Νωθρό ήταν το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με την εικόνα του αγώνα πάντως να μην αλλάζει ιδιαίτερα, αφού η Σίτι ήταν αυτή που πίεζε για δεύτερο γκολ και η Μπράιτον αμυνόταν μαζικά. Στο 60′, οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Μπερνάρντο Σίλβα, ενώ ένα λεπτό αργότερα οι «γλάροι» έχασαν τη μεγαλύτερη στιγμή τους στο ματς, με το σουτ του ΜακΆλιστερ να φεύγει λίγο έξω από το τέρμα του Έντερσον.

Η Σίτι συνέχισε να ψάχνει το δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» το ματς, φτάνοντας μια «ανάσα» στο 90+2′, όταν ο Στέρλινγκ αστόχησε από το σημείο του πέναλτι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ