aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈκανε το 2/2 η Χίμκι του Μπαρτζώκα κόντρα στον Σάρας

Έκανε το 2/2 η Χίμκι του Μπαρτζώκα κόντρα στον Σάρας

Με το απόλυτο των νικών μετά από δύο αγωνιστικές συνεχίζει στην φετινή Ευρωλίγκα η Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία επικράτησε εντός έδρας της Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με 85-77. 

Πολυτιμότερος παίκτης του ματς ήταν ο Τόμας Ρόμπινσον ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με double double έχοντας 19 πόντους και 10 ριμπάουντ. Καλός ήταν και ο Αλεξέι Σβεντ ο οποίος προσέθεσε 16 πόντους ενώ είχε και 3 κλεψίματα. Από την πλευρά των ηττημένων εξαιρετική αλλά ιδιαίτερα… μοναχική παρουσία είχε ο Γιανκούνας με 24 πόντους και 8 «σκουπίδια».

Το ματς: Με διαφορετικούς προσανατολισμούς ξεκίνησαν την αναμέτρηση οι δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι επεδίωκαν να χτυπήσουν στο ανοικτό γήπεδο και να δώσουν στο παιχνίδι ένα γρήγορο τέμπο με το συνήθη ύποπτο Αλεξέι Σβεντ να έχει τις περισσότερες μπάλες στα χέρια του. Από την άλλη, οι Λιθουανοί ως κλασσική ομάδα Σάρας, επικεντρώθηκαν κυρίως στο σετ παιχνίδι και με τον Γιανκούνας ως αιχμή του δόρατος προσπαθούσαν να δημιουργήσουν φάσεις πικ εν ρολ. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στα μέσα της πρώτης περιόδου (11-10).

Δύο λάθη στην επίθεση των φιλοξενουμένων, επέτρεψαν στους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να τρέξουν στον αιφνιδιασμό και να αποσπαστούν ακόμα και με οκτώ πόντους (18-10). Τελικά το τέλος της 1ης περιόδου βρήκε την Χίμκι στο +6 (21-15). Το ξεκίνημα της 2ης περιόδου βρήκε σε μεγάλα κέφια τους Σβέντ και Ρόμπινσον. Οι δύο παίκτες βομβάρδιζαν τα αντίπαλα καλάθια τόσο από την περιφέρεια όσο και από το ζωγραφιστό, στέλνοντας τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (26-15).

Από την άλλη για την ομάδα του Σάρας, ο Γιανκούνας εξακολουθούσε να αποτελεί την μοναδική επιθετική απειλή. Ο Λιθουανός σέντερ στο πρώτο μέρος πρόλαβε σημειώσει τους 16 από τους 36 πόντους της ομάδας του και επί της ουσίας να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες της Ζάλγκιρις να διεκδικήσει κάτι από το ματς. Ο Σβεντ, ωστόσο συνέχισε στο… βιολί του και κάπως έτσι η φιναλίστ της περυσινής VTB πήγαν στην ανάπαυλα προηγούμενοι με 10 πόντους (46-36).

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξαν και πολλά στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα παρέμειναν προσηλωμένοι στο αγωνιστικό τους πλάνο και κατάφερναν με ευκολία να συντηρούν τη διαφορά σε επίπεδα μεγαλύτερα των δέκα πόντων. Το μόνο που άλλαξε, ήταν πως την εμφάνιση του έκανε ο παράγοντας Άντονι Γκιλ. Ο Αμερικάνος φόργουορντ πήρε την μπαγκέτα στο σκοράρισμα και αποτέλεσε μία συνεχόμενη επιθετική απειλή για την Ζαλγκίρις, η οποία με την σειρά της είχε να αντιπαρατάξει τον εκπληκτικό Γιανκούνας. Κάπως έτσι η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +13 (63-50) ωστόσο ένα καλάθι και φάουλ του Ουάιτ στο τέλος της 3ης περιόδου έστειλε και πάλι το σκορ στους 10 πόντους (63-53).

Στην τέταρτη περίοδο ανέλαβε και πάλι δράση ο Τόμας Ρόμπινσον. Ο σέντερ της Χίμκι εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική δημιουργία του Στέφαν Μάρκοβιτς (9 ασίστ) έστειλε τη διαφορά στο +15 (68-53) και ενώ απέμεναν 8:13 μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Στα εναπομείναντα λεπτά η ομάδα του Σάρας με τον Γιανκούνας να συνεχίζει στους ίδιους ρυθμούς (24 πόντους) προσπάθησε να αντιδράσει κυνηγώντας το θαύμα, ωστόσο το μόνο που κατάφερε είναι να περιοριστεί σε μία αξιοπρεπή ήττα της τάξης των 8 πόντων (85-77).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ