aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕκανε «σπίτι» της το «Μπερναμπέου» και έγραψε ιστορία η Μπάρτσα (vid)

Εκανε «σπίτι» της το «Μπερναμπέου» και έγραψε ιστορία η Μπάρτσα (vid)

Απόλυτη επίδειξη ισχύος και ανωτερότητας στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» μέσα σε τρεις μέρες η Μπαρτσελόνα!

Τη στιγμή που η Ρεάλ Μαδρίτης πάλευε με… νύχια και με δόντια έστω για να απειλήσει την εστία των Καταλανών, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έπαιξε όσο χρειάστηκε, αφού δεν θέλησε να πατήσει το «γκάζι» και επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση με 1-0, καταφέρνοντας να κρατήσει τους «μερέγχες» στο μηδέν για 180 αγωνιστικά λεπτά!

Σκόρερ για την ομάδα της Μπάρτσα ήταν ο Ιβάν Ράκιτιτς στο 26′, έπειτα από συνεργασία που είχε με τον Σέρχι Ρομπέρτο και πλέον οι Καταλανοί έφτασαν στους 60 βαθμούς και μόνο αν… αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Primera Division θα κινδυνεύσει να χάσει το 26ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Όσο για τη Ρεάλ Μαδρίτης; Η κακοφτιαγμένη ομάδα του Σαντιάγκο Σολάρι αποτέλεσε τον απόλυτο ορισμό της ποδοσφαιρικής φλυαρίας έξω από την περιοχή των Καταλανών, προσπαθώντας να απειλήσει με τις εμπνεύσεις του πιτσιρικά Βινίσιους ή με ατομικές ενέργειες παικτών που ήταν όμως σε άλλο γήπεδο (Μπέιλ, Μπενζεμά και Ασένσιο όταν μπήκε στο ματς).

Το ματς

Πολύ νευρικά άρχισε το ματς για τις δύο ομάδες, αφού δεν είναι υπερβολή το γεγονός ότι ειδικά το πρώτο δεκάλεπτο ήταν μία μάχη για το ποιος από τους δύο αντιπάλους θα πάρει τον… αέρα του άλλου, με σκληρά μαρκαρίσματα και πολλά φάουλ, με τον Μαγένκο να δείχνει μάλιστα και κίτρινη κάρτα μόλις στο 2’ στον Μπουσκέτς.

Η πρώτη επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή ήρθε από πλευράς γηπεδούχων, αλλά αρχικά ο Μπενζεμά (10’) και στη συνέχεια ο Κρόος (13’) δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του Τερ Στέγκεν, είτε γιατί σε πρώτη φάση ο Γάλλος ήταν άστοχος, είτε γιατί στη δεύτερη ο Γερμανός γκολκίπερ ήταν σταθερός στο τέρμα του.

Η μεγάλη ευκαιρία για την Μπαρτσελόνα ήρθε στο 19’ με τον Μέσι να συνεργάζεται με τον Σουάρες, αλλά το πλασέ του Αργεντινού πέρασε άουτ, με τη Ρεάλ να απαντά στο 23’ με τον Μόντριτς να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Πικέ να βάζει το τάκλιν αποσοβώντας την παραβίαση της εστίας του.

Το γκολ για την… άνετη Μπαρτσελόνα ήρθε στο 26’ με ένα πολύ απλό «1-2» περίπου στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Ράκιτιτς συνεργάστηκε με τον Σέρχι Ρομπέρτο, ο Κροάτης βρέθηκε απέναντι στον Κουρτουά και με πανέμορφο πλασέ έκανε το 0-1 και απέδειξε ότι όταν ξέρεις μπάλα, το ποδόσφαιρο γίνεται πάρα πολύ απλό.

Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, η Μπαρτσελόνα έχασε διπλή ευκαιρία στο 39’ για το 0-2, αλλά ο Κουρτουά είχε απάντηση στα σουτ των Σουάρες και Μέσι, ενώ ο Μόντριτς στο 45’ έκανε την κεφαλιά από πάσα του Καρβαχάλ με την μπάλα να περνά άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο θα περάσει στην ιστορία ως ένα από τα πιο ήσυχα στην ιστορία των «clasico»… Η Ρεάλ Μαδρίτης με μανία προσπαθούσε να κάνει μία καθαρή ευκαιρία, ώστε να νιώσει μια ανησυχία ο Τερ Στέγκεν, αλλά παρουσιάστηκε απλά η δημιουργική φλυαρία σε όλο της το μεγαλείο. Το μοναδικό σχέδιο που είχε ο Σολάρι είναι να πηγαίνει η μπάλα στον Βινίσιους, ώστε να μπορέσει με κάποια ατομική ενέργεια να «τρυπήσει» την αντίπαλη άμυνα, αλλά αυτό δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Βραζιλιάνος βρήκε τον χώρο να κάνει ένα σουτ προς την εστία του Γερμανού γκολκίπερ των Καταλανών, ωστόσο η μπάλα κόντραρε στον Λενγκλέ και κατέληξε κόρνερ, με την Μπάρτσα στις αντεπιθέσεις να δημιουργεί τις δικές της απειλές.

Η κορυφαία ήταν στο 70’, με τον Ντεμπελέ να μπαίνει μέσα στην περιοχή από τα αριστερά και να επιχειρεί το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Τιμπό Κουρτουά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ