aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈκανε... σεφτέ, αλλά δεν νίκησε για 20η σερί φορά η Σάλκε!

Έκανε… σεφτέ, αλλά δεν νίκησε για 20η σερί φορά η Σάλκε!

Σάλκε και Ουνιόν Βερολίνου… αλληλοεξουδετερώθηκαν στο Γκελζενκίρχεν, με το τελικό 1-1 στο παιχνίδι με το οποίο «έπεσε» η αυλαία στην 4η αγωνιστική της Bundesliga.

Το πρώτο 45λεπτο ήταν σε γενικές γραμμές ισορροπημένο και χωρίς τις «μεγάλες» φάσεις για γκολ. Ωστόσο, οι «σιδερένιοι» θα μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι αλλά ο Ρένοφ είχε… διαφορετική άποψη, αποκρούοντας το μακρινό σουτ του Άντριχ στο 22’ και την κεφαλιά του Μπίλτερ στο 35ο λεπτό.

Κάτι ανάλογο έγινε και στο 47’, αλλά ο τερματοφύλακας των «βασιλικών μπλε» δεν μπόρεσε να αποσωβήσει το… μοιραίο και οκτώ λεπτά μετά. Όταν ο Τρίμελ σέντραρε από δεξιά και ο Φρίντριχ με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι πέτυχε το 0-1, σκοράροντας για δεύτερη σερί αγωνιστική!

Η Σάλκε… ξύπνησε μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, έχοντας δοκάρι σε σουτ του Σκρζίμπσκι και επέμβαση του Λούτε στο 68’. Τελικά, στην αμέσως επόμενη φάση, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με πανομοιότυπο τρόπο, καθώς από την πολύ ωραία εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο δοκάρι του Μασκαρέλ και δύσκολη κεφαλιά του Πασιένσια ήρθε το 1-1!

Αποτέλεσμα που διατηρήθηκε μέχρι τέλους, δίνοντας στη Σάλκε τον πρώτο της φετινό βαθμό αλλά και συνέχεια στο μη νικηφόρο σερί της, που έφτασε πλέον τα… 20 ματς στη Bundesliga!

Στο άλλο σημερινό ματς, Κολωνία και Άιντραχτ Φρανκφούρτης ήρθαν ισόπαλες με 1-1, με τον δικό μας Δημήτρη Λημνιό να μένει στον πάγκο σε όλο το παιχνίδι.

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο όπου οι «αετοί» ήταν ανώτεροι, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στις καθυστερήσεις του, χάρη στο πέναλτι του Σίλβα, που σκόραρε για τρίτη φορά μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Ωστόσο, στην επανάληψη οι «τράγοι» ανέβασαν την απόδοσή τους κι έφτασαν νωρίς-νωρίς στην ισοφάριση από την ασίστ του Εχιτσίμπουε στον αμαρκάριστο Ντούντα, για να πάρουν έτσι τον πρώτο τους βαθμό στο πρωτάθλημα.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Σάββατο 17/10
Χόφενχαϊμ-Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-1
(76’ Ρόις)

Φράιμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 1-1
(15’ Λίνχαρτ – 25’ (πεν.) Φίλκρουγκ)

Χέρτα Βερολίνου-Στουτγκάρδη 0-2
(9΄ Κεμπφ, 68’ Κάστρο)

Μάιντς-Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-1
(30’ Αλάριο)

Άουγκσμπουργκ-Λειψία 0-2
(45’ Ανχελίνιο, 66’ Πούλσεν)

Αρμίνια Μπίλεφελντ-Μπάγερν Μονάχου 1-4
(59’ Ντόαν – 8’, 51’ Μίλερ, 25’, 45’+1’ Λεβαντόβσκι)

Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπουργκ 1-1
(78’ (πεν.) Χόφμαν – 85’ Βέγκχορστ)

Κυριακή 18/10
Κολωνία-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-1
(52’ Ντούντα – 45’+2’ (πεν.) Σίλβα)

Σάλκε-Ουνιόν Βερολίνου 1-1
((69’ Πασιένσια – 55’ Φρίντριχ)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ