aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈκανε πλάκα στον τελικό η «Βασίλισσα» του Champions League! (vids)

Έκανε πλάκα στον τελικό η «Βασίλισσα» του Champions League! (vids)

Η Ρεάλ έκανε το back to back καθώς διέλυσε με 4-1 Γιουβέντους και κατέκτησε για 12η φορά στην ιστορία της το Champions League. Αν μία ομάδα ήταν σε θέση πάρει δύο συνεχόμενες φορές το Champions League, κάτι που κανείς δεν το έχει καταφέρει εκτός από τη θρυλική Μίλαν επί Κυπέλλου Πρωταθλητριών, αυτή δεν θα μπορούσε να είναι άλλη εκτός από τη Ρεάλ.

Οι Μαδριλένοι έγραψαν ιστορία στο Κάρντιφ κόντρα στη Γιουβέντους που αν και ήταν πεινασμένη να επιστρέψει στο θρόνο μετά από 11 χρόνια υπέκυψε στη δίψα των παικτών του Ζινεντίν Ζιντάν να περάσουν στην αιωνιότητα και να μνημονεύονται στα βιβλία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η «Βασίλισσα» διέλυσε 4-1 στον τελικό της «Κυρίας» με κομβικό σημείο το δεύτερο ημίχρονο όπου η Ρεάλ εξαφάνισε κυριολεκτικά την επιθετικότητα της Γιουβέντους και με τον Ρονάλντο να αποδεικνύεται καθοριστικός (2 γκολ) σήκωσε την 12η κούπα με τα μεγάλα αυτιά στην ιστορία της.

Η Γιουβέντους παρά το γεγονός ότι στο πρώτο 45λεπτο έδειξε ικανή να πάρει το στέμμα, «μπλόκαρε» στην επανάληψη και έμεινε ξανά με άδεια χέρια σε έναν ακόμα τελικό που συμμετείχε (7 ήττες σε 9 τελικούς). Στη μάχη των πάγκων εκ του αποτελέσματος, ο Ζιντάν κέρδισε τον Αλέγκρι στις λεπτομέρειες. Κορυφαία; Η επιλογή του Γάλλου να αφήσει 11αδας τον Μπέιλ, για χάρη του Ίσκο προκειμένου να κερδίσει τρεξίματα, μαρκαρίσματα και νεύρο στη μεσαία γραμμή.

Και κάτι ακόμα: Μπορείτε να υποκλιθείτε στον «Ζιζού». Δύο σερί Champions League δεν έχει πάρει κανείς. Μόνο Αρίγκο Σάκι με τη μεγάλη Μίλαν όταν η διοργάνωση λεγόταν ακόμα Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτσάλι (66′ Κουαδράδο), Κιελίνι, Μπονούτσι, Σάντρο, Πιάνιτς (71′ Μαρκίζιο), Κεντίρα, Άλβες, Ντιμπάλα (78′ Λεμινά), Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν.

Ρεάλ (Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Μόντριτς, Κρος (89′ Μοράτα), Ίσκο (82′ Ασένσιο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (75′ Μπέιλ).

Ρονάλντο (20′)

Μάντζουκιτς (27′)

Καζεμίρο (61′)

Ρονάλντο 64′

Ασένσιο (90′)

Το live του αγώνα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ