aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈκανε πλάκα στη Μίλαν η Ρόμα (video)

Έκανε πλάκα στη Μίλαν η Ρόμα (video)

Η Ρόμα ήθελε τη νίκη στο εκτός έδρας ντέρμπι με τη Μίλαν για να διατηρηθεί στην 2η θέση της Serie A που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Από την άλλη οι Ροσονέρι ήθελαν τους τρεις βαθμούς για να παραμείνει κοντά στις θέσεις που οδηγούν στο Europa League.

Οι Ρωμαίοι ήταν εκείνοι που μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του Σαν Σίρο και μόλις στο 8ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Τζέκο. Ο Σάλαχ ήταν εκείνος που βγήκε στην αντεπίθεση γύρισε στον Βόσνιο που βρισκόταν στο ύψος του πέναλτι και εκείνος με δυνατό σουτ έκανε το 0-1.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στη συνέχεια με την Μίλαν να διατηρεί την κατοχή της μπάλας και τη Ρόμα να είναι φωτιά στις αντεπιθέσεις χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες με τον Τζέκο στο 14’ και στο 17’ όταν ο Ντοναρούμα του είπε όχι. Ο νεαρός πορτιέρε των ροσονέρι στο 18’ έκανε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Περότι με τη μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι.

Ενώ λοιπόν η Μίλαν ανέβασε την απόδοσή της στο 28’ η Ρόμα ήταν εκείνη που σκόραρε ξανά με τον Τζέκο έπειτα από κόρνερ και δυνατή κεφαλιά του Βόσνιου. Μετά το 2-0 το παιχνίδι συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και τους «Ρωμαίους» να χάνουν σπουδαίες ευκαιρίες με τους Σαλάχ, Περότι και Ναϊγκολάν να βλέπουν τον Ντοναρούμα να σταματάει τα σουτ τους.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε καλύτερα για τους Ροσονέρι που παρόλα αυτά δεν μπορέσανε να απειλήσουν. Στο 75’ ο Πάσαλιτς με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-2 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Το ενδιαφέρον όμως διήρκησε μόλις τρία λεπτά καθώς ο πρώην παίκτης της Μίλαν, Ελ Σαραουί με ωραίο σουτ έκανε το 1-3. Διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Ρόμα ήρθε να δώσει το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του αρχηγού Ντε Ρόσι σε ανατροπή του Σαλάχ στον Παλέτα που αντίκρισε και την κόκκινη κάρτα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ