aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈκανε χαρακίρι, αλλά ελπίζει η ΑΕΚ

Έκανε χαρακίρι, αλλά ελπίζει η ΑΕΚ

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Χωρίς αμφιβολία η ήττα με σκορ 3-1 απέναντι στην Βικτόρια Πλζεν αδικεί την ΑΕΚ. Αδικεί την μεγάλη της προσπάθεια μιας και είχε τις ευκαιρίες να πάρει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα και να έχει τεράστιες πιθανότητες για πρόκριση στον επαναληπτικό της ερχόμενης Πέμπτης. Ακόμη κι έτσι όμως, η ομάδα της Λάρνακας παραμένει ζωντανή και όρθια στη διεκδίκηση της πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι Τσέχοι δεν έδειξαν να είναι ομάδα φόβητρο και η ΑΕΚ στην έδρα της και με τον κόσμο στο πλευρό της μπορεί να κάνει την ανατροπή. Αυτό που χρειάζεται να βελτιώσει είναι το τελείωμα των φάσεων μιας και στην Τσεχία είχε ως μοιραίο τον Ιβάν Τρικόφσκι ο οποίος σε δυο περιπτώσεις βρέθηκε φάτσα με το γκολ αλλά αστόχησε. Επίσης, επιβάλλεται να αποφευχθούν τα εύκολα λάθη, όπως για παράδειγμα το  πέναλτι-δώρο του Λαμπάν. Η επιστροφή του Τολεμές θα βοηθήσει σημαντικά την ΑΕΚ για να μπορέσει να παλέψει στα ίσα για την πρόκριση της. Ο Γάλλος είναι πολύτιμη μονάδα και είναι δεδομένο ότι στον επαναληπτικό θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα και θα είναι από τους βασικούς πυλώνες της προσπάθειας που θα γίνει για να ανατραπεί το σκορ του πρώτου αγώνα.

Ο Ιδιάκεθ παρέταξε στο Πλζεν ενδεκάδα με εκπλήξεις, όμως παρά την ήττα εντούτοις η ΑΕΚ ήταν πολύ καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο, αδικήθηκε και από το ανύπαρκτο φάουλ που δόθηκε από το διαιτητή που προήλθε και το γκολ της ισοφάρισης, αλλά έκανε και τα δικά της λάθη τα οποία στον επαναληπτικό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν. Η αποστολή της ομάδας βρίσκεται από τα ξημερώματα στην Κύπρο και αρχίζει σιγά-σιγά την προετοιμασία της για τον μεγάλο επαναληπτικό στην «Αρένα».

Ο Ισπανός τεχνικός μετά το τέλος του αγώνα έδειξε την πίστη του ότι μπορεί η ομάδα του να τα καταφέρει και έστειλε το μήνυμα στον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο και να αποτελέσει τον 12ο παίκτη στην μεγάλη προσπάθεια που θα γίνει για να εκπληρωθεί το όνειρο, που δεν είναι άλλο από τη συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για δεύτερη φορά στην ιστορία της ΑΕΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ