aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕίσαι φαβορί; Απόδειξέ το…

Είσαι φαβορί; Απόδειξέ το…

ΤΟΥ  ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ούτε που περνάει από το μυαλό παικτών της ΑΕΛ να υποτιμήσουν την Σεντ Τζόζεφς. Αν δεν αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα την αποψινή αναμέτρηση στην πόλη Φάρο (21:45 / Cytavision Sports 3) της Πορτογαλίας, θα συναντήσουν δυσκολίες.

Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ είναι προπονητής ο οποίος δεν αντιμετωπίζει υπεροπτικά ούτε καν τις πιο εύκολες αποστολές. Ούτε αφήνει τίποτα στην τύχη, οπόταν απόψε στο στάδιο Αλγκάρβε η ΑΕΛ θα κληθεί να καταθέσει πάθος και απόλυτη συγκέντρωση για να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση και να αρχίσει να… ετοιμάζει αποσκευές για το επόμενο ταξίδι της, το οποίο πιθανότατα θα είναι στη Γλασκώβη όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρέιντζερς για τον β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Ίσως θωρήσει κάποιος αρνητικό το γεγονός πως οι γαλαζοκίτρινοι δεν έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους, ούτε και ικανοποιητικό χρόνο προετοιμασίας. Αυτό, όμως, δεν θα εμποδίσει την ΑΕΛ να κάνει το παιχνίδι της για να πάρει αυτό που θέλει και να προχωρήσει στη Ευρώπη. Στην πόλη Φάρο, θέλει να κάνει την αρχή και να οριστικοποιήσει την πρόκρισή της σε μία εβδομάδα στον επαναληπτικό που θα γίνει στο Τσίρειο. Οι δυνατότητες υπάρχουν, και το μόνο που μένει είναι οι ποδοσφαιριστές να το αποδείξουν στον αγωνιστικό χώρο.

Παιχνίδια με άγνωστους αντιπάλους είναι πολλές φορές πολύ επικίνδυνα και κρύβουν παγίδες, συνεπώς οι γαλαζοκίτινοι δεν θέλουν να αφήσουν την Σεντ Τζόζεφς να τους πάρει τον αέρα. Η ΑΕΛ χρειάζεται γκολ στην Πορτογαλία, όμως, η αντίπαλος της από το Γιβραλτάρ θα επιδιώξει και αυτή να παραβιάσει την εστία του Βοζίνια. Χρειάζεται λοιπόν σωστή ανασταλτική λειτουργία. Είναι αλήθεια πως η Σεντ Τζόζεφς είναι ίσως ο πιο εύκολος αντίπαλος που μπορούσε να έχει η ΑΕΛ και εύκολα ή δύσκολα οι γαλαζοκίτρινοι θα περάσουν το εμπόδιο του.

Ο Μπαλταζάρ θα στηριχθεί πιο πολύ στον περσινό βασικό του κορμό. Έτσι και αλλιώς Ζούνιορ, Τεϊσέιρα, Αρτούρ, Αλνταΐρ και Κουκούλα δεν υπολογίζονται, ούτε και για τον επαναληπτικό. Όλες οι ενδείξεις, κρίνοντας και από αυτούς που πήραν τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα δύο φιλικά στην Βουλγαρία, φανερώνουν πως ο Πορτογάλος κόουτς θα παρατάξει την ομάδα του με τον Βοζίνια κάτω από τα δοκάρια και τους Αϊρόσα – Αβραάμ στα δύο άκρα της άμυνας.

Στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Λαφράνς με τον Μίτρεαα και στο κέντρο ως ανασταλτικοί χαφ οι Σοάρες – Νικολάου. Μέσκα και Σάσι θα αγωνιστούν στης επιθετικές πτέρυγες και στην κορυφή της επίθεσης οι Μαύρου – Αρουαμπαρένα. Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο να αρχίσει βασικός ο Ιρένε, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν ο Σαβάν και Ηλία.

Ο Μπαλταζάρ θα προφυλάξει τον Μπενίτεθ

Ο Ντάνι Μπενίτεθ αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στην τελευταία προπόνηση στην Κύπρο, όμως προπονήθηκε χθες κανονικά και βρίσκεται στην διάθεση του προπονητή του.  Το πιο πιθανό είναι πως θα μείνει εκτός ενδεκάδας για να προφυλαχθεί από τον Μπρούνο Μπαλταζάρ, αλλά και για να μην υποστεί κάποια υποτροπή. Είναι και το μοναδικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην έως σήμερα προετοιμασία της ΑΕΛ.

Ελάχιστοι πιστοί στο πλευρό της

Μερικές δεκάδες είναι οι φίλοι της ΑΕΛ που ταξίδεψαν από την Κύπρο, αλλά και από άλλες χώρες της Ευρώπης για να βρεθούν απόψε στο πλευρό της ομάδας τους στο στάδιο Αλγκάρβε. Η πόλη Φάρο είναι βρίσκεται στη νοτιότερη πλευρά της Πορτογαλίας δίπλα στη λίμνη Ρία Φορμόσα με 65 χιλιάδες κατοίκους. Αν και υπήρξε ταλαιπωρία στην μετάβαση στην πόλη Φάρο, κάποιοι τόλμησαν να ταξιδέψουν, ενώ οι πιο πολλοί φύλαξαν δυνάμεις για να βρεθούν στο παιχνίδι με τη Ρέιντζερς στη Γλασκώβη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ