aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕίναι στα πάνω του, είναι στα ωραία του!

Είναι στα πάνω του, είναι στα ωραία του!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Όλο και πιο ψηλά ο Απόλλων! Αν και έχει τρία παιχνίδια λιγότερα από τις άλλες δύο ομάδες που οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος, είναι πολύ κοντά πλέον στην πρώτη θέση. Ανόρθωση και ΑΕΚ νιώθουν την ανάσα του. Οι κυανόλευκοι βρίσκονται μόνοι στην τρίτη θέση με 31 βαθμούς, με τα στατιστικά των πέντε τελευταίων αγωνιστικών να δείχνουν την αποφασιστικότητά τους για την κορυφή.

Έφθασαν τις πέντε συνεχόμενες νίκες (4-1 την Αλκή, 3-0 τον Εθνικό, 6-0 την Πάφο, 1-0  την Ομόνοια και 6-0 τον Ολυμπιακό). Πέτυχαν 19 γκολ και δέχθηκαν μόλις ένα!  Δείγμα της εξαιρετικής αγωνιστικής κατάστασης που διανύει η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή.

Στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αν και με απουσίες, κατέγραψε 23 τελικές προσπάθειες και ο Βάλε άγγιξε δύο ή τρεις φορές την μπάλα. Θα πει κάποιος πως ο αντίπαλός του εμφανίστηκε με απουσίες και αδυναμίες, όμως δεν έχει σημασία. Αυτό που μετρά είναι πως με αλλαγές ή όχι, οι κυανόλευκοι αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο, είναι παραγωγικοί και κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Το πιο σημαντικό στατιστικό, είναι πως με τα πέντε γκολ επί του Ολυμπιακού, ο Απόλλων έχει πλέον την καλύτερη επιθετική γραμμή του πρωταθλήματος με 37 γκολ σε μόλις 13 αγώνες! Για πρώτη φορά στην ιστορία του συμβαίνει αυτό!  Το καλύτερο ρεκόρ σκοραρίσματος σε 13 αγώνες ήταν την περίοδο 1992-93 όταν πέτυχε 36 γκολ,  ενώ την περίοδο 2005-06 είχε σκοράρει 35 γκολ σε 13 αγώνες.

Βέβαια, στον Απόλλωνα δεν πολυενδιαφέρονται για τα στατιστικά, παρά μόνο για την υλοποίηση του στόχου τους, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου πρωταθλήματος. Ήδη έχουν αφήσει πίσω τον αγώνα της Κυριακής και στράφηκαν σε αυτό με τον Ερμή, τον οποίο θα αντιμετωπίσουν την Πέμπτη στο ΓΣΖ. Ο τεχνικός του Απόλλωνα αναμένεται να επαναφέρει τον Ρομπέρζ στο κέντρο της άμυνας, όπως και τους Γιάκολις και Βασιλείου. Ο Άλεφ κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον αγώνα της 3ης Ιανουαρίου με την ΑΕΛ, ενώ ένα μικρό πρόβλημα του Ντα Σίλβα, ίσως τον αφήσει και την Πέμπτη εκτός, για να είναι έτοιμος την πρώτη αγωνιστική του 2018.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ