aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕίναι σκληρή όταν χρειάζεται

Είναι σκληρή όταν χρειάζεται

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Η εικόνα της ΑΕΚ στο προχθεσινό παιχνίδι με την Κορκ, σου θύμιζε αγώνα ντέρμπι κυπριακού πρωταθλήματος. Όχι για τη σκληρότητα του, ούτε για τις λιγοστές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν. Ο λόγος ήταν διότι η ομάδα της Λάρνακας φάνηκε στο γήπεδο αρκετά διαβασμένη. Φαίνεται δηλαδή να πιάνει τόπο η δουλειά του Ηλία Χαραλάμπους που επωμίστηκε τον ρόλο κατασκόπου, αυξάνοντας την ποιότητα στο τεχνικό επιτελείο. 

Οι παίκτες της περσινής δευτεραθλήτριας Κύπρου ήταν σχεδόν πάντα ένα βήμα μπροστά και αυτό τους βοήθησε να ελέγξουν τον ρυθμό και να μην επιτρέψουν στον αντίπαλο -σε ένα κατάμεστο γήπεδο- να απειλήσει. Η μεσαία γραμμή λειτούργησε αρμονικά και η άμυνα ήταν άρτια μελετημένη στις κινήσεις των επιθετικών και κυρίως του Μαγκάιαρ, που δεν φάνηκε καθόλου. Επιθετικά δεν της βγήκαν ορισμένα πράγματα αλλά ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας.

Εδώ θα πρέπει να προσμετρήσουμε ότι έφυγε νικήτρια με 1-0, κάτι που την καθιστά ως μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Το γεγονός ότι είναι σε περίοδο προετοιμασίας είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας για την επιείκεια που πρέπει να υπάρχει στην κριτική στα μέσα Ιουλίου. Ακόμη κι έτσι, η ενέργεια που έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μια ομάδα με 20 παιχνίδια πρωταθλήματος, αγωνιζόμενη εκτός έδρας και άλλα τρία ευρωπαϊκά, δείχνει και την καλή δουλειά των Λαρνακέων στον τομέα της φυσικής κατάστασης.

Η ΑΕΚ απέδειξε ότι είναι μια ομάδα που δύσκολα χάνει τη συγκέντρωσή της. Διατηρεί την ηρεμία της, χωρίς αυτό να σημαίνει πως όταν χρειάζεται να παίξει δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Είναι σημαντική η παρουσία του Μάριου Αντωνιάδη, ενός ποδοσφαιριστή που έχει εμπειρία και είναι ικανός να προσφέρει πολλές λύσεις στη συνέχεια, όπως και η προοπτική που ανοίγεται από τον φέρελπι Χέφελ που δείχνει έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία που του δίνει ο προπονητής του στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Τώρα επίκειται ξεκούραση μεν, αλλά κι επαγγελματική προσήλωση ενόψει του επαναληπτικού, περιμένοντας ακόμη καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ