aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕίναι πολλά τα λεφτά, ΑΕΚ…

Είναι πολλά τα λεφτά, ΑΕΚ…

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Η πρόκληση της εισόδου στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ είναι μπροστά της. Στις 30 Αυγούστου, δηλαδή την ερχόμενη Πέμπτη, η ΑΕΚ υποδέχεται στο ΑΕΚ Αρένα την Τρέντσιν στον επαναληπτικό του 1-1 της Σλοβακίας. Με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, η ομάδα του Αντόνι Ιραόλα έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Αν μάλιστα το δούμε και από στατιστικής πλευράς το θέμα, οι πιθανότητες για να βρεθεί ξανά στους ομίλους μετά από επτά χρόνια είναι πάρα πολλές. Και αυτό γιατί όχι μόνο δεν έχει ηττηθεί στα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχει δώσει στην Αρένα ώς σήμερα, αλλά δεν έχει δεχθεί τέρμα. Αν κρατήσει και σε αυτό το ματς ανέπαφη την εστία της, παίρνει το εισιτήριο για τους ομίλους.

Ένα εισιτήριο που θα της γεμίσει για τα καλά το ταμείο, μιας και από μόνο η είσοδος στους ομίλους θα φέρει στα ταμεία 2.920.000 ευρώ, ενώ έχει ήδη εξασφαλισμένα έσοδα πέραν των 800.000 ευρώ από την ώς σήμερα πορεία της, συν τα εισιτήρια από τους εντός έδρας αγώνες. Αν έρθει λοιπόν η πρόκριση, τα οικονομικά οφέλη της ομάδας της Λάρνακας θα πλησιάσουν πιθανόν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Πάνω σε αυτά θα προστεθούν σημαντικά έσοδα αν μαζέψει βαθμούς στους ομίλους.

Πέρα από το ότι θα βγει η σεζόν άνετα οικονομικά, θα δοθεί η δυνατότητα στη διοίκηση να ολοκληρώσει και τα έργα στην Αρένα, που θα της επιτρέπουν να χρησιμοποιεί το γήπεδό της και σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ένα άλλο μεγάλο όφελος για την ΑΕΚ είναι και το πρεστίζ της, μιας και όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι με συμμετοχές σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ μία ομάδα μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολα ελκυστικός προορισμός.

Βέβαια, για να υλοποιηθεί ο μεγάλος στόχος των ομίλων θα πρέπει η ΑΕΚ να μην πετάξει τη μεγάλη ευκαιρία που της παρουσιάζεται στα σκουπίδια. Επιβάλλεται να την αρπάξει από τα μαλλιά και με οδηγό τις προηγούμενες δυο σεζόν, στις οποίες έφθασε ώς τη βρύση αλλά δεν ήπιε νερό, να καταφέρει αυτή τη φορά να γευτεί το νέκταρ της επιτυχίας. Άλλωστε, η ΑΕΚ την τρέχουσα σεζόν δείχνει πολύ πιο ώριμη και ακόμη πιο έτοιμη να κάνει αυτό το μεγάλο βήμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ