aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕίναι πλέον επίσημο: Μουντιάλ με 48 ομάδες απ' το 2026!

Είναι πλέον επίσημο: Μουντιάλ με 48 ομάδες απ’ το 2026!

Οι κοσμοϊστορικές αλλαγές στο Παγκόσμιο Κύπελλο λαμβάνουν «σάρκα και οστά». Η FIFA εξέδωσε μία λιτή ανακοίνωση και ενημέρωσε πως το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αποφάσισε παμψηφεί την αύξηση των ομάδων από 32 σε 48 απ’ το Μουντιάλ του 2026.

Η είδηση ήταν γνωστή εδώ και καιρό, αλλά πλέον παίρνει επίσημο χαρακτήρα. Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο είχε αναφερθεί πρόσφατα στην νέα μορφή που επρόκειτο να πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο, κάνοντας λόγο για μεγαλύτερο ποιότητα και σίγουρα περισσότερα έσοδα: «Στο νέο Μουντιάλ των 48 ομάδων, η ποιότητα θα είναι μεγαλύτερη, διότι οι 32 ομάδες θα πρέπει να περάσουν μέσα από πλέι οφ. Η ποιότητα θα αυξηθεί και δεν θα μειωθεί».

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, πλέον θα υπάρχουν 16 όμιλοι των 3 ομάδων. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το φορμάτ θα γίνουν γνωστές μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των επικεφαλής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ