aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕίναι και ευκαιρία για ένα τεστ βάθους

Είναι και ευκαιρία για ένα τεστ βάθους

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Δίχως την παραμικρή αμφιβολία, οι απουσίες των Ιβάν Τρισκόφσκι και Φλοριάν Τολεμές είναι σημαντικές για τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Όταν λείπουν δυο βασικά γρανάζια της επιθετικής γραμμής, τότε είναι έντονος ο πονοκέφαλος. Φέτος, όμως, η ΑΕΚ έχει «χτιστεί» με στόχο να έχει περισσότερο βάθος και περισσότερες λύσεις πρώτης γραμμής από τον πάγκο. Ε, το σημερινό ντέρμπι με την Ομόνοια στο ΓΣΠ (19:00) είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για να το αποδείξει.

Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένο ότι θα προβεί σε αλλαγές ο Βάσκος τεχνικός. Ένας προπονητής που αρέσκεται να αλλάζει πρόσωπα στην ενδεκάδα του θέλοντας να κρατήσει όλους τους παίκτες του σε ετοιμότητα. Γι’ αυτό και πολύ πιθανόν να δούμε νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα με την ΑΕΛ (1-0). Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν οι Καταλά, Νέλσον, Κάσες και Μυτίδης.

Σύμφωνα με όσα έδειξε στις προπονήσεις, η τεχνική ηγεσία θα διατηρήσει τον σχηματισμό σε 3-4-3. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Κολίνας, η τριάδα στην άμυνα θα αποτελείται κατά πάσα πιθανότητα από τους Μοϊσόφ, Μουρίγιο και Καταλά, ενώ θέση διεκδικεί και ο Αντωνιάδης. Φουλ μπακ θα αγωνιστούν οι Τέτε και Νέλσον, στη μεσαία γραμμή σε ρόλο ανασταλτικού μέσου θα είναι ο Κάσες ή ο Τρουγιόλς και επιτελικός θα είναι ο Τομάς (έχει προβάδισμα σε σχέση με τον Χέφελ). Την ενδεκάδα θα συμπληρώσουν οι Λαρένα, Ακοράν και Μυτίδης (κορυφή).

Βέβαια με τον Ιδιάκεθ ποτέ κανείς δεν είναι σίγουρος και βέβαιος για τίποτα. Ούτε και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Δεν αποκλείεται να αφήσει εκτός του Ακοράν για παράδειγμα. Όλα αυτά όμως δεν έχουν μεγάλη σημασία μιας και η φιλοσοφία της ΑΕΚ δεν αλλάζει. Στόχος είναι απέναντι στη διψασμένη για βαθμούς Ομόνοια να παρουσιαστεί όπως πρέπει και να καταφέρει να κάνει το παιχνίδι της. Να κρατήσει μπάλα, να παίξει με υπομονή και να επιβληθεί στον αγωνιστικό χώρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ