aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕίναι επικίνδυνοι με αποδείξεις

Είναι επικίνδυνοι με αποδείξεις

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο Ηλίας Χαραλάμπους παρακολούθησε ιδίοις όμμασι την επικείμενη αντίπαλο της ΑΕΚ, Δυναμό Μινσκ, και σίγουρα, είχε πολλά να μεταφέρει στον Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Για το πώς αγωνίζεται, τι σύστημα επιλέγει, τα χαρακτηριστικά των παικτών και άλλα ενδιαφέροντα. Η «Goal News», μη έχοντας εικόνα των Λευκορώσων, «αποτάθηκε» στη γλώσσα των αριθμών, η οποία σπανίως πέφτει έξω.

Σύμμαχός μας η εξαιρετική ιστοσελίδα της αντιπάλου των κιτρινοπρασίνων. Διαλέγοντας την επιλογή «στατιστικά σε όλες τις διοργανώσεις», εντοπίσαμε τους πιο επικίνδυνους -βάσει αριθμών- επιθετικά και δημιουργικά παίκτες της.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζουν τέσσερις ποδοσφαιριστές, προεξάρχοντος του Άντον Σαρόκα. Ο 25χρονος επιθετικός είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, έχοντας πετύχει εννιά γκολ και έχοντας σερβίρει δύο ασίστ. Στα τέσσερα προηγούμενα ματς του Γιουρόπα Λιγκ, πέτυχε τρία γκολ. Δείγμα του ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση.

Νούμερο 2 κίνδυνος, ο Ουλαντζιμίρ Κχβασίνσκι. Πρόκειται για ακόμα έναν φορμαρισμένο φορ, ο οποίος είναι 27 ετών, διεθνής και μέλος της ομάδας Νέων που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Τι λένε οι φετινοί αριθμοί του; Δεύτερος σκόρερ της ομάδας με έξι γκολ και τρίτος σε ασίστ με τρεις.

Πιο δημιουργικός ποδοσφαιριστής της Δυναμό, όμως, είναι ο Άρτσεμ Μπάικο. Ο Χαραλάμπους δεν είχε τη δυνατότητα να τον παρακολουθήσει, καθώς ήταν τιμωρημένος στα παιχνίδια με την Ραμποτνίτσκι. Ο 24χρονος μέσος, με ευχέρεια να αγωνίζεται και ως δεξιός μπακ, έδωσε εφτά ασίστ στους συμποδοσφαιριστές του, ενώ πέτυχε και ένα τέρμα.

Δεύτερος στην κατηγορία των «σερβιτόρων», ένας 23χρονος Σέρβος μέσος. Ο Ούρος Νίκολιτς τροφοδότησε πέντε συμποδοσφαιριστές του, οι οποίοι είπαν «ευχαριστώ» σκοράροντας, ενώ πέτυχε και τρία τέρματα.

Από εκεί και πέρα, τρία στοιχεία που φανερώνουν ότι η Δυναμό είναι επικίνδυνη επιθετικά είναι τα εξής: 1) Το γεγονός ότι ο πρώτος σκόρερ της πέτυχε μόνο εννιά γκολ, δεν είναι τυχαίο. Μετρήσαμε έναν προς έναν τους ποδοσφαιριστές της που πέτυχαν έστω και ένα τέρμα και καταλήξαμε σε 24 διαφορετικούς σκόρερ. Αυτός και αν είναι πλουραλισμός! 2) Διαθέτει την τρίτη πιο παραγωγική επίθεση του πρωταθλήματος Λευκορωσίας, έχοντας πετύχει 31 γκολ σε 15 αγωνιστικές (μέσος όρος: 2.06). 3) Σκόραρε και στα τέσσερα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας απολογισμό τερμάτων 8-2.

Συμπερασματικά, η Δυναμό διαθέτει επικίνδυνες μονάδες, που δημιουργούν και εκτελούν, ωστόσο η επίθεσή της δεν είναι δουλειά για λίγους. Επομένως, η ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ θα έχει αρκετή δουλειά στα δύο παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες. Αρχής γενομένης από την ερχόμενη Πέμπτη στη Λάρνακα, όπου θα διεξαχθεί το πρώτο παιχνίδι (20:00).

ΣΚΟΡΕΡ

1. Άντον Σαρόκα 9
2. Ουλαντζιμίρ Κχβασίνσκι 6
-. Γκλεμ Ρασάντκιν 6*
3. Άρτεμ Κίκο 5
4. Άρτζεμ Κόρσουν 4
-. Μαχάμαντζομ Λόικοφ 4
-. Άρτουρ Σαραμάνκα 4*

ΑΣΙΣΤ

1. Άρτσεμ Μπάικο 7
2. Ούρος Νίκολιτς 5
3. Ουλαντζιμίρ Κχβασίνσκι 3
-. Νίκολα Λέκοβιτς 3
-. Άρτουρ Σαραμάνκα 3*
-. Γκλεμ Ρασάντκιν 3*

* Δεν δηλώθηκαν στα προηγούμενα ματς του Γιουρόπα Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ