aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈγραψε… ιστορία και πάλι η απογοητευτική Σάλκε

Έγραψε… ιστορία και πάλι η απογοητευτική Σάλκε

Ουνιόν και Σάλκε ήρθαν ισόπαλες στο Βερολίνο, με 1-1, με τους γηπεδούχους να μένουν για έβδομο συνεχόμενο ματς στη Bundesliga χωρίς νίκη αλλά ταυτόχρονα να πηγαίνουν στο +4 από την 16η θέση και τα μπαράζ παραμονής.

Την ίδια ώρα οι «κένιγκσμπλαου» ισοφάρισαν το αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία τους στο γερμανικό πρωτάθλημα από τη σεζόν 1993/94, αφού αυτή ήταν η 12η διαδοχική αναμέτρηση χωρίς να πάρουν το «τρίποντο», ενώ παράλληλα απομακρύνθηκαν κι άλλο από τις θέσεις που οδηγούν στο Europa League τη νέα σεζόν!

Η Ουνιόν ξεκίνησε πολύ δυνατά στο ματς, έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μάλι για το 1-0 μόλις στο 4’, ενώ τελικά προηγήθηκε επτά λεπτά μετά…

Με τον Άντριχ να… κάνει σεφτέ για φέτος, ανοίγοντας το σκορ μετά από καταπληκτική πάσα του Ούτζα που έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και τον έβγαλε… φάτσα με τον Νίμπελ!

Ωστόσο, από το… πουθενά και μετά από μια φοβερή έμπνευση και εκτέλεση του Κένι, που σκόραρε για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, η Σάλκε έφερε το ματς και πάλι σε σκορ ισορροπίας, στο 28ο λεπτό ενώ ανέκτησε και την ψυχολογία της.

Στη συνέχεια το ματς «έσβησε», με την ομάδα από το Κέπενικ να διαμαρτύρεται για πέναλτι στο 42’, μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, αλλά τον διαιτητή Στίλερ να μην καταλογίζει παράβαση.

Ενώ το ίδιο σκηνικό διατηρήθηκε και στην επανάληψη, με τις δύο ομάδες να αρέσκονται σε παιχνίδι κέντρου, χωρίς να πλησιάζουν επικίνδυνα στις δύο εστίες…

Με τον Ματοντό να έχει μια… υποψία φάσης από πλευράς φιλοξενούμενων στο 70’, αλλά το γύρισμά του να περνάει τελικά άουτ.

Και τον Γκρέγκοριτς να μην μπορεί να κάνει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι μετά το παράλληλο γύρισμα του Κουτουτσού από τα δεξιά, έξι λεπτά πριν τη λήξη, σε μια ακόμα καλύτερη ευκαιρία της Σάλκε…

Η Ουνιόν από την πλευρά της πίεσε αρκετά και πήγε να… κλέψει το «τρίποντο» λίγο αργότερα, έχοντας διπλή ευκαιρία με τους Φρίντριχ και Σλότερμπεκ αλλά τον Νίμπελ να λέει «όχι» και το 1-1 να διατηρείται μέχρι τέλους!

Συνοπτικά η 30η αγωνιστική:
Παρασκευή (5/6)
Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ 1-0
(59′ Πέτερσεν)

Σάββατο (6/6)
Λειψία-Πάντερμπορν 1-1
(27′ Σικ – 90’+2′ Στρόντιεκ)

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου 2-4
(9′ Αλάριο, 89′ Βιρτς – 27′ Κομάν, 42′ Γκορέτσκα, 45′ Γκνάμπρι, 66′ Λεβαντόφσκι)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μάιντς 0-2
(43′ Νιακατέ, 77′ Κούντε)

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Χόφενχαϊμ 2-2
(5′, 77′ πεν. Χένινγκς – 16′ Νταμπούρ, 61′ Τσούμπερ)

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Χέρτα Βερολίνου 1-0
(57′ Τσαν)

Κυριακή (7/6)
Βέντερ Βρέμης-Βόλφσμπουργκ 0-1
(82′ Βέγκχορστ)

Ουνιόν Βερολίνου-Σάλκε 1-1
(11′ Άντριχ – 28′ Κένι)
Άουγκσμπουργκ-Κολωνία (19:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ