aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈγινε της... παράτασης στο Europa League! (vids)

Έγινε της… παράτασης στο Europa League! (vids)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Θέλτα, Άγιαξ και Λιόν πέρασαν απόψε στα ημιτελικά του Europa League 2016-17.

Η Θέλτα ήταν η μοναδική ομάδα που πήρε το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά στη διάρκεια του κανονικού αγώνα, αφού η ισοπαλία της με 1-1 μέσα στην έδρα της Γκενκ σε συνάρτηση με το 3-2 του πρώτου αγώνα την έφερε στην επόμενη φάση.

Οι Ισπανοί προηγήθηκαν στο 63’ με τον Σίσκο, όμως η Γκενκ απάντησε στο 67’ και στη συνέχεια αν και προσπάθησε να φτάσει και σε άλλο γκολ δεν τα κατάφερε.

Ντέρμπι ήταν το ματς στο Μάντσεστερ ανάμεσα στη Γιουνάιτεντ και την Άντερλεχτ. Ο Μικιταριάν στο 11’ έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους, όμως οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Χάνι στο 32 και το ματς πήγε στην παράταση. Εκεί η νίκη ήρθε για την ομάδα του Μουρίνιο στο 107’ με γκολ του Ράσφορ.

Πρόκριση μέσα στην Γερμανία για τον Άγιαξ σε ένα ματς θρίλερ. Οι Ολλανδοί είχαν επιβληθεί με 2-0 στην έδρα τους της Σάλκε, όμως η γερμανική ομάδα πήγε το ματς στην παράταση με γκολ των Βορέτζγκα και Μπουρστάλερ. Ο Καλγκιούρι στο 101’ έβαλε μπροστά την Σάλκε δίνοντάς της προσωρινά την πρόκριση, όμως ο Άγιαξ που έπαιζε από το 80’ με δέκα παίκτες, σκόραρε στο 111’ με τον Βέργκαρερ και τελικά πέρασε εκείνος στα ημιτελικά.

Τέλος, το καρέ των ημιτελικών συμπληρώνει η Λιόν που κέρδισε την Μπεσίκτας στα πέναλτι.

Ο Ταλίσκα έκανε για τους τούρκους το 1-0 στο 27’ ο Λακαζέτε ισοφάρισε, όμως ο Ταλίσκα βρήκε και πάλι δίχτυα στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Εκεί το 2-1δεν άλλαξε και έτσι οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα πέναλτι, με τους Γάλλους να παίρνουν τελικά την πρόκριση εκεί.

Οι ρεβάνς των «8» (με κίτρινο η ομάδα που προκρίθηκε):

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άντερλεχτ 2 – 1 (10′ Μχιταριάν, 107′ Ράσφορντ / 32′ Χανί)

Γκενκ – Θέλτα 1 – 1 (67′ Τροσάρ / 63′ Σίστο)

Σάλκε – Άγιαξ 3 – 2 (53′ Γκορέτσκα, 56′ Μπούργκσταλερ, 101′ Καλιτζούρι / 111′ Φίρχεφερ, 120′ Γιουνές)

Μπεσίκτας 1 – 2 Λιόν 2 – 1 (6-7 πέναλντι) (27′, 58′ Ταλίσκα / 34′ Λακαζέτ)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ