aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Έφυγε» ο θρυλικός Ράντομιρ Άντιτς

«Έφυγε» ο θρυλικός Ράντομιρ Άντιτς

Θρήνος στο ισπανικό και σερβικό ποδόσφαιρο καθώς έγινε γνωστό το απόγευμα της Δευτέρας (6/4) ότι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο Ράντομιρ Άντιτς. Ο 71χρονος Σέρβος είναι ο μοναδικός προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ο οποίος έχει καθίσει στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα και της Ατλέτικο Μαδρίτης! Αυτό από μόνο του αρκεί για να καταλάβει κανείς το προπονητικό μέγεθος του.

Ο Σέρβος τεχνικός συνέδεσε το όνομα του κυρίως με το θρυλικό νταμπλ των ροχιμπλάνκος την σεζόν 1995-96, έχοντας περάσει από τον πάγκο από πλήθος ισπανικών ομάδων (Σαραγόσα, Ρεάλ Μαδρίτης, Οβιέδο, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Θέλτα). Για δύο χρόνια (2008-10) διετέλεσε προπονητής της Εθνικής Σερβίας, ενώ κόλλησε τα τελευταία του προπονητικά ένσημα στην Κίνα. Το 2012 πήγε στην Σαντόνγκ Λούνενγκ, ενώ το 2015 προπόνησε τη Χεμπέι Φόρτσουν που ήταν και ο τελευταίος σταθμός της προπονητικής του καριέρα.

Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως σχολιαστής σε διάφορα Μέσα στην Ισπανία, χώρα η οποία τον σημάδεψε και στην οποία άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Γεννήθηκε το 1948 στο Ζίτισε και ως ποδοσφαιριστής φόρεσε τις φανέλες των Παρτίζαν, Φενέρμπαχτσε, Σαραγόσα και Λούτον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ