aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Έφυγε» ο Παύλος Γιαννακόπουλος

«Έφυγε» ο Παύλος Γιαννακόπουλος

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του Παναθηναϊκού. Ανήμερα της επετείου των 47 χρόνων από την εμπλοκή του στο «τριφύλλι», ο Παύλος Γιαννακόπουλος έφυγε σε ηλικία 88 ετών από τη ζωή.

λίψη και πένθος στην οικογένεια Γιαννακόπουλου. Δυόμισι μήνες μετά τον θάνατο του Κώστα Γιαννακόπουλου, τα ξημερώματα της Κυριακής (10/6) έφυγε από τη ζωή και ο μεγαλύτερος αδερφός του, Παύλος, ο άνθρωπος που αναγέννησε τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, οδηγώντας τον μαζί με τον αδερφό του Θανάση στην κατάκτηση έξι ευρωπαϊκών τροπαίων, 13 πρωταθλημάτων και 9 κυπέλλων Ελλάδας.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν ο ιδιοκτήτης της ΒΙΑΝΕΞ και άρχισε να ασχολείται με τον Παναθηναϊκό από το 1971, όπου υπήρξε πρόεδρος του Ερασιτέχνη επί μία δεκαετία (1987 έως 1997). Σαν σήμερα πριν από 47 χρόνια, ο Παύλος Γιαννακόπουλος συμπεριλήφθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου ως απλό μέλος.

Η σχέση του με το “τριφύλλι”, πάντως, έγινε ευρέως γνωστή στην ΚΑΕ, δημιουργώντας έναν πανίσχυρο Παναθηναϊκό σε Ελλάδα και Ευρώπη, μέχρι το 2012, όταν αποφάσισε (μαζί με τον αδερφό του, Θανάση) να αποχωρήσει από την προεδρία, μεταβιβάζοντας τις μετοχές του στον γιο του, Δημήτρη.

Η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό ήταν αδιαπραγμάτευτη, υπηρετώντας το σύλλογο μέχρι το τέλος της ζωής του.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods αναζητεί τις λέξεις, για να αποχαιρετήσει τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον άνθρωπο που άλλαξε το ρου της ιστορίας της, το ελληνικό μπάσκετ, τον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να έφυγε σήμερα, αλλά οι ιδέες του θα ζουν και θα δημιουργούν νέες γενιές Παναθηναϊκών για πάντα.

Παύλος Γιαννακόπουλος. Ο άνθρωπος που θα ζει για πάντα στις καρδιές μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ