aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕχθρός του καλού το καλύτερο

Εχθρός του καλού το καλύτερο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τρεις νίκες με σκορ 1-0 για την ΑΕΚ. Κάτι που μαρτυρά πως η άμυνά της πάει καλά, αλλά επιθετικά θέλει και άλλη δουλειά. Έχει σημειώσει μέχρι τώρα τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα (το τέταρτο τέρμα ήταν στο 1-1 με τον Απόλλωνα), ενώ δέχθηκε μόλις δύο.

Η άμυνα εμπνέει εμπιστοσύνη και πέρα από τον πολύ καλό κίπερ Βοζίνια, είναι σταθεροί οι αμυντικοί Αϊρόσα, Μιτρέα, Αβραάμ και Λαφράνς. Δύσκολα παραβιάζεται η εστία των γαλαζοκιτρίνων, όμως για να προχωρήσουν και να διεκδικήσουν την επίτευξη των στόχων χρειάζονται αρκετή δουλειά και στο επιθετικό κομμάτι.

Η ΑΕΛ παρουσιάζει δυσκολίες στη δημιουργία ευκαιριών και είναι κάτι, στο οποίο δουλεύει ο Μπρούνο Μπαλταζάρ. Με τον Εθνικό πήγε καλά ο Σίλβα (από αυτόν άρχισε η φάση που έφερε το γκολ του Ντε Λεόνσο), όχι όμως και ο Φιντέλις. Δεν βρέθηκε στην καλύτερή του ημέρα, το ίδιο και ο Ηλία, με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί «κουμπωμένη» η ομάδα. Αυτό άλλαξε με την είσοδο του Μπενίτεθ και η ΑΕΛ είχε πιο πολλή σιγουριά στο παιχνίδι της, όταν μπήκε στον αγώνα  και ο Σοάρες. Επιλογές υπάρχουν και το rotation μπορεί  να «ανοίξει» για την τεχνική ηγεσία.

Ο Ντε Λεόνσο, όπως φάνηκε στα δύο παιχνίδια που αγωνίστηκε βασικός, είναι ικανός να καλύψει την κορυφή της επίθεσης. Στις ευκαιρίες που βρίσκει δεν χαρίζεται. Είναι επιθετικός του «κουτιού» και πρέπει να φτάνουν περισσότερες πάσες στα πόδια και το κεφάλι του. Για να γίνει πιο δημιουργική η ΑΕΛ θα πρέπει οι μέσοι να αναλάβουν περισσότερες δραστηριότητες, το ίδιο και οι ακραίοι. Ο Μπενίτεθ, ο Μέσκα, ο Αλνταΐρ, ο Ηλία και ο Σασί είναι εξαιρετικοί με την μπάλα στα πόδια. Χρειάζονται όμως να βάλουν πιο πολλή αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι τους, για να γίνουν πιο ουσιαστικοί και να αυξηθεί η συχνότητα με την οποία σκοράρει η ΑΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ