aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈχουν δρόμο οι ανανεώσεις

Έχουν δρόμο οι ανανεώσεις

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Μέχρι σήμερα τέσσερις ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ προχώρησαν σε ανανεώσεις συμβολαίων, όμως η δουλειά για τον Τσάβι Ρόκα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής έχει στα πλάνα του να προχωρήσει σε ανανεώσεις και άλλων ποδοσφαιριστών οι οποίοι κρίνονται αναγκαίοι για το πλάνο του και τα επόμενα χρόνια. Όπως για παράδειγμα οι Μοϊσόφ, Ακοράν και Τρουγιόλς, χωρίς να αποκλείονται και άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών. Δυο παίκτες οι οποίοι θέλουν να συνεχίσουν στην ΑΕΚ είναι οι Λαρένα και Καταλά.

Η ηλικία τους μπορεί για κάποιους να είναι αποτρεπτικός παράγοντας, όμως η ποιότητά τους είναι τέτοια που δεν αφήνει σε καμία περίπτωση ασυγκίνητο τον Ρόκα. Για τον Λαρένα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η πρόθεση ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο, ενώ για τον Καταλά ίσως να περιμένει ακόμη λίγο μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση. Από τη στιγμή όμως που ο πολύπειρος στόπερ νιώθει καλά και έχει αντοχές για μία ακόμη σεζόν, ίσως ο Ρόκα το σκέφτεται σοβαρά.

Η πορεία της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια στηρίζεται σε ένα βασικό κορμό που διατηρεί χρόνο με τον χρόνο. Μπορεί κατά καιρούς να ασκείται κριτική για «γερασμένη» ομάδα, αλλά και για το ρίσκο που εμπεριέχει η ανανέωση συμβολαίων σε μεγάλους ηλικιακά παίκτες, όμως οι επιτυχίες της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια είχαν τη σφραγίδα της εμπειρίας αυτών των ποδοσφαιριστών.

Ο Ρόκα έχει αποδείξει ότι δεν βλέπει την ταυτότητα κανενός ποδοσφαιριστή όταν πρόκειται να προχωρήσει σε ανανέωση. Αν ένας ποδοσφαιριστής του δίνει αυτά που θέλει, δεν έχει κανένα λόγο να μην τον κρατήσει. Βέβαια, σταδιακά επιδιώκει να ρίξει λίγο τον μέσο όρο ηλικίας. Πέρα από τις ανανεώσεις θα γίνουν κινήσεις και ενίσχυσης τον Ιανουάριο.

Όχι πολλές, αλλά τουλάχιστον μία με δυο προσθήκες θα πραγματοποιηθούν. Η μία αναμένεται να αφορά την κορυφή της επίθεσης μιας και ο Νέστορας Μυτίδης είναι κοντά στο να αποχωρήσει με πιθανότερο προορισμό την Κέρκυρα. Έτσι, ο Ρόκα αναμένεται ότι θα κινηθεί για έναν επιθετικό που ίσως βάλει μεγαλύτερη πίεση στον… ασταμάτητο Τολεμές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ