aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈχει τον τρόπο της η ασταμάτητη Λέστερ (vid)

Έχει τον τρόπο της η ασταμάτητη Λέστερ (vid)

Το πάντα αφιλόξενο «Σέλχαστ Παρκ» ακόμα και για τις ομάδες που σκοράρουν πολύ (8 γκολ μέχρι τώρα στο συγκεκριμένο γήπεδο, μόνο στην έδρα της Νιούκαστλ έχουν σημειωθεί λιγότερα -6) αποδείχθηκε μια δύσκολη έδρα και για την Λέστερ, που ωστόσο βρήκε τον τρόπο για να φύγει νικήτρια με καθαρό σκορ.

Το ματς ξεκίνησε με πολύ μεγάλη ένταση από τις δύο πλευρές, ένταση η οποία αφορούσε περισσότερο τις μονομαχίες στον χώρο του κέντρου και τις προσπάθειες που έκαναν οι δύο πλευρές να βρουν λίγο χώρο στις κόντρα επιθέσεις. Για ακόμη μία φορά η Πάλας δεν καιγόταν να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της, με την Λέστερ από την πλευρά της να έχει την κατοχή αλλά να μην μπορεί να βρει ανοιχτούς διαδρόμους σε σετ παιχνίδι. Φειδωλό σε ευκαιρίες το πρώτο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να είναι κατά τι πιο επικίνδυνοι αλλά όχι με ιδιαίτερες αξιώσεις.

Μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια δεν άλλαξε η εικόνα και είχες την εντύπωση πως το ματς θα ξεκολλούσε είτε με μια φανταστική ατομική ενέργεια είτε από κάποιο στημένο. Εν τέλει, επιβεβαιώθηκε το δεύτερο σενάριο. Αφού πλέον είχε αποκτήσει τα ηνία σε κάθε γραμμή του γηπέδου, η Λέστερ βρήκε και το πρώτο γκολ στο ματς, με τον Σογιουντσού να βρίσκεται αμαρκάριστος στην περιοχή και μετά από εκτέλεση κόρνερ να ανοίγει το σκορ. Απαράδεκτη η αμυντική συμπεριφορά των γηπεδούχων, που μόλις είχαν γλιτώσει από μια κοντινή κεφαλιά του Τζόνι Έβανς την οποία απομάκρυνε στο συγκεκριμένο κόρνερ ο Βιθέντε Γουάιτα με μια τρομερή απόκρουση κοντά στο δοκάρι.

Το γκολ του 57ου λεπτού διαδέχθηκε μια ανούσια πίεση της Πάλας που και με τον Κρίστιαν Μπεντέκε στο ματς δοκίμασε να γεμίσει προς την περιοχή για να βρει την ισοφάριση, αλλά μάταια. Θετικό το πρόσημο στην άμυνα των πρωταθλητών του 2015, με τον Μπρένταν Ρότζερς να κάνει και έξυπνη αλλαγή περνώντας στο χορτάρι τον Γουές Μόργκαν για το ατομικό μαρκάρισμα του Βέλγου. Αφού, λοιπόν, εξουδετερώθηκε και ο δυνητικός κίνδυνος μέσα στο «κουτί», η Λέστερ σφράγισε το τρίποντο με το 10ο γκολ του Βάρντι στο 88’, με τον Άγγλο φορ να το πανηγυρίζει σαν μικρό παιδί. Τρίτη στην ισοβαθμία με την Τσέλσι (4η) η ομάδα του Ρότζερς, με έξι βαθμούς διαφορά από την 5η Άρσεναλ.


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ