aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈχει πολλά περιθώρια βελτίωσης

Έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως στην ΑΕΛ θέλουν και άλλους βαθμούς και νίκες για να ανέβουν σε ακόμη πιο ψηλές θέσεις στη βαθμολογία. Αλλά και για να πείσουν, πως έχουν τις δυνατότητες να διαψεύσουν αυτούς που δεν τους τοποθετούν στα σύνολα που θα κυνηγήσουν τη διάκριση και τη συμμετοχή τους στην Ευρώπη. Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ έφτιαξε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία όμως έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Αδυναμίες υπάρχουν. Περισσότερο, αυτές έχουν να κάνουν με την αδυναμία στο εύκολο γκολ, το οποίο της λείπει και φαίνεται.

Η ΑΕΛ έχει πέντε νίκες και μόνο τον Ολυμπιακό κέρδισε με σχετική άνεση (3-0), ενώ στις άλλες νίκες κόλλησε στο 1-0. Κάποιος θα πει, και τι με αυτό; Και τη σεζόν 2011-12, την πιο λαμπρή στη νεότερη ιστορία της, η ΑΕΛ έβαζε περισσότερα; Στο τέλος της ημέρας, μετράνε οι νίκες και οι γαλαζοκίτρινοι συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα, στο οποίο δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και αδύνατοι αντίπαλοι. Μέσα από τα δύο τελευταία παιχνίδια βγήκαν πάντως πολλά θετικά στοιχεία.

Κατ’ αρχάς, η άμυνα της ΑΕΛ παρουσιάζεται πολύ καλή, με τις επιλογές που έχει στη διάθεσή της η τεχνική ηγεσία να είναι εξαιρετικές. Ο Βοζίνια με τις πρώτες του εμφανίσεις, έκανε να ξεχαστεί σύντομα ο Ρόμο. Ο Μίτρεα ανέβηκε πολύ και σταθεροποίησε την απόδοσή του, έχει τώρα και τον Τεϊσέιρα, ενώ σταθερή αξία είναι ο Λαφράνς. Και δεν είναι μόνο αυτοί. Η επίσημη πληροφόρηση αναφέρει πως προπονείται κανονικά πλέον και ο Ζούνιορ. Οπόταν ο ανταγωνισμός θα αυξηθεί. Αξιόπιστες είναι και οι επιλογές στα άκρα της άμυνας. Αϊρόσα, Χ. Κυριάκου, Γουίλερ και Αβραάμ, λύνουν τα χέρια του Μπαλταζάρ. Η συνοχή και οι επιλογές στην άμυνα, είναι ένα συν για την ΑΕΛ.

Έχουν αυξηθεί τα καλά διαστήματα

Ένα ενθαρρυντικό στοιχείο που διαπιστώθηκε στα δύο ματς με τον Ολυμπιακό και τον Ερμή, είναι πως έχουν αυξηθεί τα καλά διαστήματα της ΑΕΛ. Η διάρκεια καλής απόδοσης είναι, πλέον, μεγαλύτερη και αυτό βοηθά τους γαλαζοκίτρινους να έχουν υπομονή και πίστη στο παιχνίδι τους. Αυτό που μένει για να γίνει πιο ελκυστική και ουσιαστική η ΑΕΛ, είναι να βελτιωθεί στο δημιουργικό κομμάτι και να βρίσκει πιο εύκολα δίχτυα. Αν το πετύχει αυτό θα έχει φτάσει σε καλύτερα επίπεδα και θα είναι πιο διεκδικητική. Πιο πολύ χρειάζεται να βελτιωθούν ατομικά οι επιθετικοί της. Μπροστά της έχει τώρα το ματς με την Αλκή και εκεί επικεντρώνεται η προσοχή όλων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ