aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈχει ντέρμπι, «πονάει» στα στόπερ η ΑΕΛ!

Έχει ντέρμπι, «πονάει» στα στόπερ η ΑΕΛ!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τα νέα για τον Ντόσα Ζούνιορ δεν είναι τόσο ευχάριστα. Εξακολουθεί να νιώθει ενοχλήσεις και θα διαφανεί μέσα στο επόμενο διήμερο αν θα είναι σε θέση να τεθεί στη διάθεση του προπονητή του για το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Και δεν έφθανε αυτό, ο Σιέλης, μετά τη συμμετοχή του στο παιχνίδι της Εθνικής με το Γιβραλτάρ, επέστρεψε τραυματίας. Ο δεύτερος βασικός κεντρικός αμυντικός της ΑΕΛ αντιμετωπίζει πρόβλημα στους προσαγωγούς.

Οι γαλαζοκίτρινοι, λοιπόν, κινδυνεύουν να παρουσιαστούν στο Σαββατιάτικο ντέρμπι χωρίς τους βασικούς τους κεντρικούς αμυντικούς, γεγονός που πονοκεφαλιάζει έντονα τον Πάμπο Χριστοδούλου. Οι δύο αμυντικοί αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της φετινής πολύ καλής παρουσίας της ΑΕΛ και η αμυντική γραμμή είναι πολύ πιο δυνατή με τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα.

Η αγωνία για τη συμμετοχή τους ή όχι θα κρατήσει μέχρι και την παραμονή του ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Ακολουθούν θεραπευτική αγωγή με την προσδοκία πως στο τέλος θα μπορέσουν να δώσουν το «παρών» τους στο πολύ δύσκολο παιχνίδι του Τσιρείου.

Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, είναι πολύ δύσκολο να γίνει πρόβλεψη για τις επιλογές στο κέντρο της άμυνας, ενώ πιθανή απουσία και των δύο αμυντικών θα φέρει μεσοαμυντικές ανακατατάξεις. Δεν αποκλείεται η ΑΕΛ να παρουσιαστεί στο κέντρο της άμυνας με τους Λαφράνς και Σοάρες. Αν ο δεύτερος αγωνιστεί στην άμυνα, η ομάδα θα χάσει ένα πολύτιμο γρανάζι στη μεσαία γραμμή, καθώς ήταν από τους καλύτερους, αν όχι ο κορυφαίος της ΑΕΛ μέχρι τώρα.

Είναι και οι τραυματισμοί στο παιχνίδι και στην ΑΕΛ τονίζουν πως θα ζήσουν και μ’ αυτούς. Ωστόσο, επισημαίνεται πως, όποιοι κι αν είναι διαθέσιμοι, δεν αλλάζει ο στόχος που δεν είναι άλλος από τη νίκη. Μετά την ήττα από την ΑΕΚ, η ομάδα της Λεμεσού δεν έχει την πολυτέλεια για νέα απώλεια βαθμών, παρόλο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει έναν δυνατό αντίπαλο, όπως είναι ο ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ