aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈχει ακόμα πολύ δρόμο

Έχει ακόμα πολύ δρόμο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Πέμπτη συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς νίκη για τη Νέα Σαλαμίνα, αφού έμεινε στην ισοπαλία προψές απέναντι στον Ολυμπιακό (1-1). Οι ερυθρόλευκοι είναι κολλημένοι στη θερμή ζώνη με μόνο εφτά βαθμούς σε 10 αγωνιστικές, κατά τις οποίες μετρούν μόλις ένα τρίποντο (το 1-0 επί της πρωτοπόρου ΑΕΚ).

Η υποχώρηση στα χαμηλά δώματα αντικατοπτρίζει τις αδυναμίες που φανέρωσαν από την αρχή της σεζόν. Άλλωστε, η άμυνα και η επίθεσή τους είναι οι χειρότερες του πρωταθλήματος. Δέχτηκαν 23 τέρματα και πέτυχαν μόνο εφτά (τόσα έχουν ο Ολυμπιακός και ο Άρης).

Πάντως, στο παιχνίδι με τους μαυροπράσινους είχαν την κατοχή και δημιούργησαν ευκαιρίες. Ωστόσο δεν τις αξιοποίησαν, πέρα από το αυτογκόλ του Ανδρέα Χριστοφίδη, από το οποίο προήλθε η ισοφάρισή τους. Το θετικό είναι ότι παρατηρήθηκε περισσότερη προσπάθεια και βελτίωση σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια. Εντούτοις, είναι σαφές πως ο Σάββας Πουρσαϊτίδης έχει ακόμα πολλή δουλειά μέχει να οδηγήσει την ομάδα της Αμμοχώστου στη βαθμολογική αναρρίχηση.

Επόμενη αποστολή της Νέας Σαλαμίνας, το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ερμή (Κυριακή, 5/11). Αντίπαλος του ίδιου βεληνεκούς, ο οποίος παρουσιάζεται βελτιωμένος στα τελευταία ματς σε σχέση με το αρχικό στάδιο του πρωταθλήματος. Επομένως, θα χρειαστεί ακόμα καλύτερη εμφάνιση για να φτάσει στη δεύτερη νίκη της.

Μετά το ματς με τους μαυροκόκκινους, θα ακολουθήσει διακοπή λόγω των μπαράζ του Μουντιάλ και έπειτα θα γίνουν άλλα δύο παιχνίδια με τα οποία θα ολοκληρωθεί ο α’ γύρος. Πρώτα, η Νέα Σαλαμίνα θα αντιμετωπίσει την ΑΕΛ στο Τσίρειο και ακολούθως, θα είναι τυπικά γηπεδούχος απέναντι στην Αλκή Ορόκλινη στο «Αμμόχωστος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ