aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈχασε το σπίτι του σε δημοπρασία ο Ετό

Έχασε το σπίτι του σε δημοπρασία ο Ετό

Ο νόμος είναι νόμος, ακόμη κι αν ονομάζεσαι Σαμουέλ Ετό. Ο πρώην επιθετικός των Μπαρτσελόνα και Ίντερ (μεταξύ άλλων) έχασε το σπίτι του στο Μιλάνο, που κατέληξε να πωληθεί σε δημοπρασία για 3,2 εκατ. ευρώ, για απλήρωτα χρέη.

Είναι δύσκολο, πάντως, να ονομάσεις απλώς σπίτι ένα οίκημα τριών ορόφων, 300 τετραγωνικών μέτρων με τρεις βεράντες, δωμάτια και μπάνια στα οποία χάνεσαι, ιδιωτικούς ανελκυστήρες, ένα θερμοκήπιο… Ουσιαστικά, τρία διαμερίσματα στη Βία Τουράτι συγκεντρώθηκαν σε ένα τεράστιο κατάλυμα.

Ωστόσο αυτό το σπίτι τέθηκε προς πώληση στην ιστοσελίδα των δημοπρασιών και πωλήθηκε στον καλύτερο πλειοδότη, που πρόσφερε 3 εκατομμύρια και 270 χιλιάδες ευρώ. Ο λόγος; Ένα χρέος ενός εκατομμυρίου ευρώ που δεν πληρώθηκε σε μια τράπεζα», έγραψε σήμερα (27/7) η έκδοση της Corriere della Sera του Μιλάνου.

Ο Ετό κέρδιζε στην Ίντερ 10,5 εκατομμύρια ευρώ και το 2010, όταν αγόρασε τα τρία διαμερίσματα, είχε κάνει λόγο για μια αγορά που πλησίαζε την αμοιβή του, ενώ στη συνέχεια ο Καμερουνέζος επιθετικός πήγε στη Ρωσία για να κερδίσει ακόμα περισσότερα. Μετά το αντίο στη Σαμπντόρια και την Ιταλία, όμως, ο Ετό δεν ανησυχούσε πολύ για τις επενδύσεις του σε ακίνητα».

«Άφησε να λήξουν τα όρια για την αποπληρωμή του δανείου των 4,5 εκατομμυρίων στην Banca Popolare di Lodi (τώρα Banco BPM), για το οποίο το 2011 είχε υποθηκευτεί το πολυτελές διαμέρισμα στη Βία Τουράτι. Το 2016 ήρθε η κατάσχεση. Το διαμέρισμα δημοπρατήθηκε, φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του δικαστηρίου και πριν από λίγες ημέρες πωλήθηκε για 3,2 εκατομμύρια ευρώ. Πολύ λίγα: επειδή στην περίπτωση εισήχθη (μάταια) η ιταλική φορολογική αρχή, η οποία απαιτεί περισσότερα από 3 εκατομμύρια από τον Σαμουέλ Ετό», ανέφερε η Corriere.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ