aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈχασε τα άχαστα αλλά το σήκωσε η Σίτι! (vid)

Έχασε τα άχαστα αλλά το σήκωσε η Σίτι! (vid)

Ο επιθετικός μονόλογος της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Τότεναμ είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες χαμένες ευκαιρίες, ωστόσο τελικά μία κεφαλιά του Λαπόρτ στα τελευταία λεπτά έδωσε στους «πολίτες» το τρόπαιο που άξιζαν, μπροστά σε 8.000 θεατές.

Το τελικό 1-0 ήταν αρκετό για να πανηγυρίσει το τέταρτο συνεχόμενο League Cup η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα και όγδοο της ιστορίας της, νούμερο που τη φέρνει στα ίσα με τη Λίβερπουλ, στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Για τους «σπερς», η ήττα αυτή αποτέλεσε ακόμη μία χαμένη ευκαιρία για τον πρώτο τους τίτλο από το 2008, ωστόσο η αλήθεια είναι πως η εικόνα τους δεν ήταν και για κάτι παραπάνω.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στη Σίτι. Ήδη από τα πρώτα λεπτά, η πίεση των «πολιτών» ήταν ασφυκτική, με τον Στέρλινγκ να δημιουργεί αρκετές απειλητικές προϋποθέσεις για την εστία του Γιορίς. Στο 14’, ο Αλντερβάιρελντ έβγαλε προ κενής εστίας το σουτ του Άγγλου εξτρέμ, ενώ στο 26’, ήταν η σειρά του Φόντεν να δει το σουτ του να κοντράρει και να καταλήγει στο δοκάρι.

Ο Στέρλινγκ απείλησε ξανά στο 30’, όμως το γύρισμά του δεν είχε τα φάλτσα που χρειάζονταν για να πάει η μπάλα στην εστία, ενώ ο Μαχρέζ είχε δύο τρομερά σουτ που πέρασαν άουτ μεταξύ 35’ και 37’. Στις καθυστερήσεις, ο Γιορίς έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του Κανσέλο, με το 0-0 να διατηρείται, κάπως!

Μπορεί οι Λονδρέζοι να μπήκαν στο δεύτερο μέρος με μία μεγάλη ευκαιρία σε σουτ του Λο Σέλσο, που έβγαλε εντυπωσιακά ο Στέφεν, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι τυπικά γηπεδούχοι πήραν και πάλι τα ηνία, με την πίεση της Σίτι να εντείνεται σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό μετά το 70’.

Στο 71’, ο Γιορίς μάζεψε την κοντινή κεφαλιά του Φερναντίνιο, ενώ ένα δίλεπτο αργότερα ο Γάλλος είπε ένα εντυπωσιακό «no» σε σουτ του Μαχρέζ. Η λύτρωση, εντέλει, ήρθε στο 82’ για τη Σίτι, όταν ο Λαπόρτ έπιασε την δυνατή κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ντε Μπρόινε, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων
Μάντσεστερ Σίτι (Π. Γκουαρδιόλα): Στέφεν, Γουόκερ, Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Φερναντίνιο (84′ Ρόδρι), Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε (87′ Σίλβα), Μαχρέζ, Φόντεν, Στέρλινγκ.

Τότεναμ (Ρ. Μέισον): Γιορίς, Οριέ (90′ Μπέργκβαϊν), Αλντερβάιρελντ, Ντάιερ, Ρεγκιλόν, Χόιμπιεργκ (83′ Ντέλε Άλι), Γουίνκς, Μόουρα (67′ Μπέιλ), Λο Σέλσο (67′ Σισοκό), Σον, Κέιν.


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ