aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈχασε από τη Σουηδία και υποβιβάστηκε η Τουρκία

Έχασε από τη Σουηδία και υποβιβάστηκε η Τουρκία

Ένα εύστοχο πέναλτι που κέρδισε ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ, και εκτέλεσε εύστοχα ο Γκράνγκβιστ στο 71’, ήταν αρκετό για να γνωρίσει η Τουρκία την ήττα (0-1) από τη Σουηδία και να υποβιβαστεί στην τρίτη κατηγορία του Nations League.

Από την άλλη, οι Σκανδιναβοί ανέβηκαν στη 2η θέση του ομίλου και διατηρούν ζωντανές τις ελπίδες ανόδου, αν και την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην πρωτοπόρο Ρωσία, χρειάζονται μόνο νίκη για να πανηγυρίσουν την άνοδο στην πρώτη κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά από την αντίπαλό τους στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν στο πρώτο μόλις λεπτό, με τον Ουντέρ να σουτάρει από πλάγια θέση, αλλά τον Όλσεν να διώχνει σε κόρνερ. Η υπεροχή των Τούρκων συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου αλλά ο Γιουνούς Μαλί στο 28’ και ο Χακάν Τσαλχάνογλου δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος, η Σουηδία βελτίωσε αισθητά την απόδοσή της. Ο Σεμπάστιαν Λάρσον απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Μπολάτ, αλλά η κεφαλιά του έφυγε άουτ. Τελικά, οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 71’, όταν ο Γιοκουσλού ανέτρεψε τον Μπεργκ εντός περιοχής και ο Γκράνγκβιστ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, κάνοντας το 0-1. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος, η Τουρκία πίεσε ψάχνοντας την ισοφάριση, αλλά δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα.

Συνοπτικά το παιχνίδι:
Τουρκία – Σουηδία 0-1 (71’ Γκράνκβιστ πεν.)

Η βαθμολογία του ομίλου:
1. Ρωσία 7
2. Σουηδία 4
3. Τουρκία 3

Η επόμενη αγωνιστική (20/11): 
Σουηδία – Ρωσία (21:45)

Νικηφόρα συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους για τον 3ο όμιλο της 4ης κατηγορίας του Nations League, Κόσοβο και Αζερμπαϊτζάν και η πρωτιά του ομίλου θα κριθεί στο μεταξύ τους παιχνίδι στην τελευταία αγωνιστική.

Με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, το Αζερμπαϊτζάν επιβλήθηκε με 2-0 των Νήσων Φερόε, και έτσι παρέμεινε στο -2 από το πρωτοπόρο Κόσοβο, το οποίο και θα πρέπει να νικήσει στην έδρα του την τελευταία αγωνιστική για να πάρει την πρωτιά του ομίλου. Ναζάροφ στο 18’ και Μαντάτοφ στο 28’ πέτυχαν τα γκολ της νίκης για τους Αζέρους, οι οποίοι είχαν ευκαιρίες και για άλλα γκολ, κόντρα στην ακίνδυνη ομάδα των Νήσων Φερόε.

Με τέσσερα γκολ στο τελευταίο εικοσάλεπτο, το Κόσοβο διέσυρε με 5-0 τη Μάλτα στην έδρα της. Ο Μούριτσι στο 15’ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, ενώ ο θρίαμβος ολοκληρώθηκε με γκολ των Κολόλι στο 70’, Αβντιγιάι στο 78’ και το 80’, ενώ το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Ράσιτσα στο 86’.


Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:
Αζερμπαϊτζάν – Νήσοι Φερόε 2-0 (18’ Ναζάροφ, 28’ Μαντάτοφ)
Μάλτα – Κόσοβο 0-5 (15’ Μούριτσι, 70’ Κολόλι, 78’, 80’ Αβντιγιάι, 86’ Ράσιτσα)

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:
1. Κόσοβο 11
2. Αζερμπαϊτζάν 9
3. Νήσοι Φερόε 4
4. Μάλτα 2

Η επόμενη (6η) αγωνιστική (20/11):
Κόσοβο – Αζερμπαϊτζάν (21:45)
Μάλτα – Νήσοι Φερόε (21:45)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ