aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα€1.300.000 για πάρτη του «φονιά» Γκιουρίς!

€1.300.000 για πάρτη του «φονιά» Γκιουρίς!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Από χίλια μύρια κύματα πέρασε η απόκτηση του Μίχαλ Γκιουρίς, αλλά τελικά επήλθε συμφωνία και θα είναι στο έμψυχο δυναμικό της Ανόρθωσης για την επόμενη τριετία. Οι διαπραγματεύσεις, οι εκ του σύνεγγυς επαφές με τους αξιωματούχους της ρωσικής Όρενμπουργκ, οι μπόλικες προτάσεις και αντιπροτάσεις, οδήγησαν το σίριαλ στο τέλος του και ο Σλοβάκος διεθνής θα συνεχίσει να φοράει τον φοίνικα στο στήθος.

Έναντι αδρής αμοιβής, αλλά σύμφωνα με τους διοικούντες την «Κυρία» άξιζε τον κόπο. Διατηρεί στη μηχανή της έναν από τους πιο αξιόπιστους σκόρερ του κυπριακού ποδοσφαίρου στη λήξασα σεζόν και γύρω του θα κτίσει τις φιλοδοξίες της στη νέα περίοδο.

Διαβάστε επίσης: Γκιουρίς τριετίας στην Ανόρθωση

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ανόρθωση δεν θα πληρώσει 600 χιλιάδες ευρώ, αλλά «λίγο πιο κάτω». Αναφέρουν επίσης ότι η αρχική συμφωνία δεν προέβλεπε καταβολή 300 χιλιάδων ευρώ, αλλά «περισσότερο». Εν ολίγοις, ο Σλοβάκος διεθνής θα στοιχίσει στους κυανόλευκους κάπου κοντά στις 550 χιλιάδες ευρώ… Ποσό που θεωρείται υπέρβαση από την πλειονότητα των φίλων της ομάδας της Αμμοχώστου.

Αν προσθέσουμε στο ποσό που θα πάρει η Όρενμπουργκ για να πουλήσει τα δικαιώματά του, τις ετήσιες απολαβές του σε βάθος τριετίας (250.000 ευρώ τον χρόνο), η σούμα μάς κάνει περίπου 1.300.000 χιλιάδες ευρώ. Ή αν προτιμάτε, 433.000 ευρώ (περίπου). Θα είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης της τελευταίας δεκαετίας.

Διαβάστε επίσης: Επιτέλους μπήκε τέλος!

Ανάμεσα στους φίλους της «Κυρίας» σχολιάζεται και το γεγονός ότι ο Γκιουρίς είχε συμβόλαιο μόνο άλλο ένα χρόνο με την Όρενμπουργκ και τον Μάιο του 2019 θα ήταν ελεύθερος. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το αντίτιμο της αγοράς «πέφτει». Όπως είχε γίνει και με τον Αμπτουλάι Σιεού (το συμβόλαιό του έληγε τον Μάιο του 2018), ο οποίος θα έπαιζε στο Μουντιάλ της Ρωσίας με την Εθνική Νιγηρίας, αλλά προτιμήθηκε να πουληθεί τον Ιανουάριο έναντι 200.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Τέλος στο σήριαλ Γκιουρίς!

Για να δαπανηθεί ένα τέτοιο ποσό, για τον Μίχαλ Γκιουρίς σημαίνει αυτόματα ότι η διοίκηση Ανδρέα Παντελή και ο Ρόνι Λέβι πιστεύουν ότι βρήκαν τον ιδανικό σέντερ φορ κι ότι σε βάθος χρόνο θα αποσβέσουν την επένδυση. Τι σημαίνει αυτό; Επιτυχίες που θα φέρουν αυξημένα έσοδα για να ισοσκελισθεί ο προϋπολογισμός.

Η ποδοσφαιρική αξία του Σλοβάκου δεν αμφισβητείται από κανένα. Την ανέδειξε άλλωστε στους τρεις (και κάτι) μήνες που αγωνίστηκε με τα κυανόλευκα, πετυχαίνοντας 11 τέρματα σε 14 συμμετοχές. Ήταν ένα από τα πιο «ζεστά» πιστόλια της λήξασας περιόδου κι όλοι στο στρατόπεδο της «Κυρίας» ήθελαν την παραμονή του. Ύψιστης σημασίας είναι και το γεγονός ότι και ο ίδιος εγκλιματίστηκε νωρίς στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» κι ήθελε διακαώς να παραμείνει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ