aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔύσβατη διαδρομή με δέκα εμπόδια

Δύσβατη διαδρομή με δέκα εμπόδια

TΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η δοκιμασία των αντοχών της ΑΕΚ σε διπλό ταμπλό θα έχει διάρκεια άλλες 52 ημέρες από σήμερα. Εντός του διαστήματος ώς τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, θα δώσει δέκα παιχνίδια, τα πλείστα με μικρή χρονική απόσταση μεταξύ τους. Το πρόγραμμα μάλιστα είναι ίσως το πιο απαιτητικό της σεζόν, τουλάχιστον ώς τα πλέι οφ. Διότι περιλαμβάνει τρία ντέρμπι, τρεις εξόδους σε έδρες ομάδων που παλεύουν για την παραμονή στην Α’ Κατηγορία, ένα εντός έδρας παιχνίδι με παραδοσιακά δύσκολη αντίπαλο και τρία ευρωπαϊκά ματς εκ των οποίων τα δύο εκτός Κύπρου.

Ασφαλώς, όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα στον 1o όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, οι Λαρνακείς έχουν πολύ λίγες πιθανότητες πρόκρισης και πλέον το βάρος τους θα πέσει στις εγχώριες διοργανώσεις και κυρίως, στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εντούτοις, δεν σημαίνει πως θα αδιαφορήσουν στις επόμενες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις τους, καθώς μόνο και μόνο η συμμετοχή αποτελεί κίνητρο σε τέτοιου επιπέδου παιχνίδια.

Η αρχή λοιπόν της «ανηφόρας» θα βρει τους κιτρινοπράσινους να υποδέχονται την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και αήττητη ΑΕΛ, το ερχόμενο Σάββατο στη Λάρνακα. Αντίπαλος που έδειξε πόσο επικίνδυνη είναι, ενώ συνηθίζει να τους κάνει τη ζημιά. Πέντε ημέρες αργότερα, θα γίνει το παιχνίδι στη Βουλγαρία με τη Λουντογκόρετς και τέσσερα 24ωρα μετά θα διεξαχθεί η αναμέτρηση με την Αλκή στο «Αμμόχωστος».

Τα ευχάριστα νέα για τον Αντόνι Ιραόλα είναι ότι μετά το ματς με την «Αθάνατη» ακολουθεί διακοπή λόγω Πρωταθλήματος Εθνών και όσοι ποδοσφαιριστές δεν θα έχουν διεθνείς υποχρεώσεις, θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν ανάσα ώς την επόμενη αγωνιστική υποχρέωση. Πιο φρέσκοι έπειτα από 13 ημέρες, οι κιτρινοπράσινοι θα υποδεχτούν έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές τους στη μάχη του τίτλου, τον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ.

Ακολούθως θα αρχίσει το σερί αγώνων εντός και εκτός συνόρων, που περιλαμβάνει εξόδους στην έδρα των Ζυρίχης, Ένωσης Νέων Παραλιμνίου και Πάφος FC, με απόσταση τεσσάρων και πέντε ημερών μεταξύ τους. Ακολουθούν αγώνες με πέντε ημέρες διαφορά ο ένας από τον άλλο, με φιλοξενία της Μπάγερ Λεβερκούζεν στο ΓΣΠ, εκτός έδρας ντέρμπι στο Τσίρειο με τον Απόλλωνα και τέλος, υποδοχή του… μπελά της ΑΕΚ που λέγεται Νέα Σαλαμίνα.

Ένας «δεκάλογος» αναμετρήσεων που προϋποθέτει μεγάλη προσπάθεια, με απώτερο σκοπό να ξεπεραστεί η κούραση και να παραμείνει η ομάδα της Λάρνακας σε επαφή με την κορυφή της βαθμολογίας της Α’ Κατηγορίας. Σημαντική βεβαίως πάντοτε έπειτα από σειρά παιχνιδιών με μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις, είναι η αποφυγή ή ο περιορισμός τραυματισμών, ώστε να μη στερηθεί η τεχνική ηγεσία κάποια από τα ατού στη συνέχεια της σεζόν.

Αγωνιστήκαν 19 ποδοσφαιριστές

Σε αυτές τις πρώτες πέντε αγωνιστικές η ΑΕΚ έχει χρησιμοποιήσει συνολικά 19 ποδοσφαιριστές. Αυτοί που περιμένουν ακόμη να πάρουν λεπτά συμμετοχής είναι ο Ρουσιάς, ο Αντωνιάδης που είναι τραυματίας και κάποιοι νεαροί.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΔΕΚΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΑΕΚ

3/11/18 ΑΕΛ ΑΕΚ Αρένα
8/11/18 Λουντογκόρετς Λουντογκόρετς Αρένα
11/11/18 Αλκή «Αμμόχωστος»
24/11/18 ΑΠΟΕΛ ΑΕΚ Αρένα
29/11/18 Ζυρίχη Λέτσιγκραντ
3/12/18 Παραλίμνι «Τάσος Μάρκου»
8/12/18 Πάφος FC «Στέλιος Κυριακίδης»
13/12/18 Μπάγερ Λ. ΓΣΠ
17/12/18 Απόλλων Τσίρειο
22/12/18 Νέα Σαλαμίνα ΑΕΚ Αρένα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ