aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔύσκολη αποστολή με «διπλό» κίνητρο

Δύσκολη αποστολή με «διπλό» κίνητρο

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Να κερδίσει και να συνεχίσει να παλεύει για το όνειρο του τίτλου, θα επιδιώξει η ΑΕΚ. Εξαιρετικά δύσκολη είναι η αποστολή των ποδοσφαιριστών του Ιμανόλ Ιδιάκεθ στη Λεμεσό. Απέναντι σε μία ομάδα που μετρά μόλις μία νίκη στις τελευταίες οκτώ συναντήσεις τους στο Τσίρειο, η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να πάρει τους τρεις βαθμούς έχοντας τεράστιο βαθμολογικό κίνητρο.

Πέρα απ’ αυτό, η ψυχολογία είναι πολύ καλή, ενώ ο Ιδιάκεθ αναμένεται να προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί και την κούραση που θα βγάλουν οι παίκτες της ΑΕΛ μετά και τη μεγάλη τους προσπάθεια στον πρώτο προημιτελικό κυπέλλου που έγινε στη Λευκωσία με τον ΑΠΟΕΛ.

Εκτός πλάνου για τη σημερινή αναμέτρηση είναι οι Λαμπάν και Τρισκόφσκι, δύο πολύ σημαντικές απώλειες για την ΑΕΚ, τις οποίες θα προσπαθήσει να καλύψει ο Ιδιάκεθ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Βάσκος τεχνικός δεν αναμένεται να αλλάξει πολλά στην ενδεκάδα και παρά το γεγονός ότι οι παίκτες που είχαν έρθει από τον πάγκο βοήθησαν τα μέγιστα, το πιο πιθανό είναι να μείνουν ξανά στον πάγκο.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Γιωργαλλίδης, δεξιός μπακ ο Ορτίθ, αριστερός μπακ ο Γαρίδο και κεντρικοί αμυντικοί οι Καταλά και Μουρίγιο. Στη μεσαία γραμμή, τη θέση του τραυματία Λαμπάν θα πάρει ο Μπόλιεβιτς και λίγο πιο μπροστά του θα κινούνται οι Χέφελ και Λαρένα. Στα δύο «φτερά» της επίθεσης θα είναι οι Τέτε και Ακοράν, ενώ στην κορυφή θα κινείται ο Τολεμές. Θέση στο αρχικό σχήμα αλλά με λιγότερες πιθανότητες διεκδικούν οι Μοϊσόφ, Τομάς και Μυτίδης.

Αυτό που ζήτησε ο Ιδιάκεθ από τους παίκτες του είναι συγκέντρωση και πειθαρχία από το πρώτο λεπτό μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Η ΑΕΚ έχασε πολλούς βαθμούς φέτος δεχόμενη γκολ στο φινάλε των αναμετρήσεών της και οι παίκτες της ξέρουν πως αν επαναληφθούν τέτοια λάθη, ίσως τη θέσουν οριστικά εκτός της διεκδίκησης του τίτλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ