aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔυνατό μπάσιμο και γρήγορο γκολ θα επιδιώξει η ΑΕΚ

Δυνατό μπάσιμο και γρήγορο γκολ θα επιδιώξει η ΑΕΚ

ΤΟΥ ΒΑΣΟΥ ΒΑΣΟΥ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ ΣΤΗ ΜΟΛΔΑΒΙΑ)

Να μπει δυνατά στο παιχνίδι και να σκοράρει πρώτη, ώστε να μειώσει τις όποιες πιθανότητες έχει η Πετροκούμπ για πρόκριση. Αυτό θα είναι το αγωνιστικό πλάνο της ΑΕΚ στην αυριανή (16/7 – 20:00) κρίσιμη ρεβάνς με την ομάδα της Μολδαβίας, στο Stadionul Zibru, στην πρωτεύουσα Κισινάου.

Ο στόχος των κιτρινοπράσινων θα είναι να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ, αφού κάτι τέτοιο θα τους προσδώσει ταυτόχρονα και ψυχολογικό αβαντάζ έναντι των γηπεδούχων, οι οποίοι σε μια τέτοια περίπτωση θα χρειάζονται τρία γκολ για να μπουν σε θέση οδηγού όσον αφορά την πρόκριση στον β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα της Μολδαβίας ουδέποτε στην ιστορία της έχει καταφέρει να προκριθεί σε προκριματικό γύρο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και το αυριανό παιχνίδι φαντάζει για την Πετροκούμπ ως μια καλή ευκαιρία για να γράψει ιστορία μετά την στενή ήττα 1-0 που δέχθηκε στο «Αρένα». Η ΑΕΚ, βέβαια, πάει στην Μολδαβία υποψιασμένη και γνωρίζει πολύ καλά με ποιο τρόπο θα πρέπει να παίξει για να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις.

Στην ετοιμότητα της Πετροκούμπ, που ήδη έχει δώσει 18 επίσημα παιχνίδια (15 πρωταθλήματος, δύο κυπέλλου κι ένα ευρωπαϊκό), η ΑΕΚ καλείται να παρατάξει την ποιότητα και την εμπειρία της από τέτοιου είδους παιχνίδια. Τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα της Λάρνακας έφερε εις πέρας πολύ πιο δύσκολες αποστολές στην Ευρώπη και μάλιστα σ’ εκτός έδρας παιχνίδια, αγωνιζόμενη σχεδόν με τους ίδιους ποδοσφαιριστές που θα παίξουν και αύριο. Το ίδιο, λοιπόν, καλείται να πράξει και αύριο το βράδυ στο Κισινάου.

Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ να κατασταλάζει στο πλάνο που θα παρατάξει στη ρεβάνς. Πολλά θα κριθούν και από την ετοιμότητα του Ντάνιελ Μοισόφ, ο οποίος θεωρείται κομβικός ποδοσφαιριστής όσον αφορά την αμυντική διάταξη και γενικά για την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας της Λάρνακας. Ο Σκοπιανός συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, όπως και οι Ασούμπρε και Αντωνιάδης. Αντίθετα, έμεινε στην Κύπρο ο Ματίγιαα Σπόλιαριτς. Κατά πόσο οι τρεις πρώτοι θα είναι στην αποστολή του αγώνα αυτό θα αποφασιστεί μετά την αποψινή προπόνηση.

Ο Βάσκος προπονητής δεν αρέσκεται να αποκαλύπτει τα πλάνα του, ειδικά όταν πρόκειται για κρίσιμα παιχνίδια. Αρκετές φορές έχει εκπλήξει με τις επιλογές του. Δεν αποκλείεται λοιπόν να φυλάει κάποια έκπληξη και για τον αυριανό αγώνα, θέλοντας να αιφνιδιάσει τους Μολδαβούς. Όπως και να ‘χουν τα πράγματα, μετά την αποψινή προπόνηση αναμένεται ότι θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις του.

Τα σενάρια όσον αφορά στο σύστημα που θα ακολουθήσει η ΑΕΚ στον επαναληπτικό ποικίλουν. Εάν ο Μοϊσόφ κριθεί πανέτοιμος, τότε δεν αποκλείεται ο Ιδιάκεθ να πάει με το προσφιλές του 3-4-3, δηλαδή τον Τόνιο κάτω από τα γκολπόστ, τους Μοϊσόφ, Γκονθάλεθ και Τρουγιόλς στην τριάδα της άμυνας, τους Σάστρε και Κάσες στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τους Ραούλ ή Χέφελ στο δεξιό άκρο και τους Τέτε ή Θ. Ιωάννου στην αριστερή πτέρυγα, ενώ δύσκολα θα διαφοροποιηθεί η μεσοεπιθετική τριπλέτα Γιάννου, Τρισκόφσκι και Τολμές, από τους οποίους όλοι στην ΑΕΚ περιμένουν πολύ περισσότερα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι και προπαντός γκολ και ουσία.

Σε γενικές γραμμές, ο κόσμος περιμένει σαφώς καλύτερη εικόνα απ’ όλη την ομάδα εν’ όψει της ρεβάνς. Σε περίπτωση, όμως, που ο Μοισόφ κριθεί ανέτοιμος, τότε ο Ιδιάκεθ αναμένεται να παρατάξει δύο στόπερ, τους Γκονζάλεθ και Τρουγιόλς (δεν υπάρχουν άλλοι διαθέσιμοι, καθότι άργησε η μεταγραφή στόπερ). Πάντως, το 4-4-2 του πρώτου αγώνα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και δύσκολα θα το δούμε και στον αγωνιστικό χώρο του Stadionul Zibru.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ