aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔραπέτευσε με το... πούλμαν του και με έναν βαθμό ο Μουρίνιο! (video)

Δραπέτευσε με το… πούλμαν του και με έναν βαθμό ο Μουρίνιο! (video)

Ο Ζοζέ Μουρίνιο πήρε το… πούλμαν του και πήγε στο «Άνφιλντ» και έτσι Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμειναν, όπως και πέρυσι, στο 0-0 για την 8η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Οι κόκκινοι διάβολοι» παρέμειναν αήττητοι φέτος στο πρωτάθλημα και λογικά είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με τον έναν βαθμό που πήραν στο «Άνφιλντ» καθώς ουδεμία διάθεση έδειξαν να… κυνηγήσουν τη νίκη. 

Από την άλλη, οι «κόκκινοι» προσπάθησαν να κάνουν το παιχνίδι τους, είχαν τις ευκαιρίες, αλλά το πούλμαν του Μουρίνιο δεν μπορείς να τα παρακάμψεις εύκολα!

Απόλυτη ήταν η κυριαρχία των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο με τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ να έχουν την κατοχή της μπάλας (είναι χαρακτηριστικό ότι στο μισάωρο η κατοχή της μπάλας ήταν στο 72% – 28%) και να δημιουργούν ευκαιρίες κυρίως σε αντεπιθέσεις, την ώρα που η Γιουνάιτεντ φαινόταν στημένη στο γήπεδο περισσότερο για να μην δεχθεί γκολ και λιγότερο για να σκοράρει. Και τελικά πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε…

Η Λίβερπουλ, λοιπόν, είχε την πρωτοβουλία με τον Βαϊνάλντουμ να είναι αυτός που πήρε… πάνω του κάποια σουτ στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Η πρώτη πολύ καλή στιγμή για τους «κόκκινους» ήταν στο 20ο λεπτό, όταν ο Φιρμίνο γύρισε τη μπάλα στην περιοχή, υπήρξε κόντρα σε αντίπαλο και ο Σαλάχ τελικά δεν πρόλαβε να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Περίπου στο μισάωρο άρχισε να ανεβάζει ρυθμό η Γιουνάιτεντ και οι παίκτες της επιχείρησαν κάποια σουτ με καλύτερο αυτό του Μάτιτς από καλή θέση έξω από την περιοχή, στο 30ο λεπτό, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από την εστία του Μινιολέ.

Στο 34΄οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ όταν ο Μορένο έβγαλε κάθετη μπαλιά για τον Φιρμίνο, αυτός γύρισε με σέντρα στον Μάτιτς, ο Σέρβος έκανε την προβολή, ο Ντε Χέα απέκρουσε εξαιρετικά με τα πόδια και στην επαναφορά ο Σαλάχ δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» απάντησαν με μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 43ο λεπτό, όταν ο Μινιολέ έκανε εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Λουκάκου και κράτησε το 0-0.

Με τη Λίβερπουλ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων άρχισε και το δεύτερο ημίχρονο απέναντι σε μια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είχε εξαιρετικά στημένες τις γραμμές της και δεν άφηνε κενούς χώρους.

Στο 56ο λεπτό, ο Γκόμεζ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τσαν κατάφερε να… τρυπώσει στην άμυνα των φιλοξενούμενων, βρήκε τη μπάλα, αλλά η προβολή του δεν ήταν καλή στέλνοντας την πάνω από την εστία του Ντε Χέα.

Ο χρόνος κυλούσε, η Λίβερπουλ προσπαθούσε και το… πούλμαν του Μουρίνο παρέμενε παρκαρισμένο καταστώντας σαφές ότι η Γιουνάιτεντ πήγε στο «Άνφιλντ» για να μην δεχθεί γκολ και τα κατάφερε.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Γκόμεζ, Ματίπ, Λόβρεν, Μορένο, Χέντερσον, Τσαν, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ (78’ Τσάμπερλεϊν), Κουτίνιο (78’ Στάριτζ), Φιρμίνο (87′ Σολάνκε).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοζέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Νταρμιάν, Ερέρα, Μάτιτς, Γιανγκ (90+ Λίντελοφ), Μκιταριάν (63’ Λίνγκαρντ), Μαρσιάλ (66’ Ράσφορντ), Λουκάκου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ