aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔραματική πρόκριση στο 120’ για τη Λειψία

Δραματική πρόκριση στο 120’ για τη Λειψία

Η Λειψία πήρε με δραματικό τρόπο το δεύτερο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας. Σε ένα παιχνίδι που «έσπασαν καρδιές», η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ νίκησε με σκορ 2-1 στην παράταση την Άουγκσμπουργκ και μαζί την πρόκριση. Το γκολ της νίκης-πρόκρισης για τους φιλοξενούμενους, που προηγήθηκαν στο 74’ με τον Βέρνερ, πέτυχε ο Χάλστενμπεργκ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Φινμπόγκασον, που έστειλε το ματς στο έξτρα ημίωρο.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, με τη Λειψία να έχει την κατοχή της μπάλας, καθώς η Άουγκσμπουργκ έδωσε πολύ χώρο στην αντίπαλό της. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν κάποιες ευκαιρίες για γκολ, όπως συνέβη και με τους γηπεδούχους, που προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός έπεσε, με τη Λειψία να διατηρεί τον έλεγχο, χωρίς ωστόσο, να μπορεί να απειλήσει την Άουγκσμπουργκ. Η υπεροχή των φιλοξενούμενων καρποφόρησε στο 74’, όταν μετά από ασίστ του Χαϊντάρα, ο «συνήθης ύποπτος», Τίμο Βέρνερ έκανε το 0-1. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι αυτό θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα, ήρθε στο τέταρτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φινμπόγκασον για να κάνει το 1-1 και να στείλει το ματς στην παράταση.

Παρά τις εκατέρωθεν ευκαιρίες στο έξτρα ημίωρο, το γκολ δεν ερχόταν και όλα έδειχναν πως η πρόκριση θα κρινόταν στα πέναλτι. Αυτό δεν συνέβη, αλλά κρίθηκε από την «άσπρη βούλα». Η Λειψία κέρδισε πέναλτι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης και ο Χάλστενμπεργκ έκανε το 1-2 και έδωσε τη νίκη-πρόκριση στην ομάδα του.

Πρόγραμμα-Αποτελέσματα προημιτελικής φάσης

Τρίτη 2/4
Πάντερμπορν-Αμβούργο 0-2 (54’, 78’ Λασόνγκα)
Άουγκσμπουργκ-Λειψία 1-1 (1-2 παράταση) (90+4’ Φινμπόγκασον – 74’ Βέρνερ, 120+1’ πεν. Χάλστενμπεργκ)

Τετάρτη 3/4
Μπάγερν Μονάχου-Χάιντενχαϊμ (19:30)
Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης (21:45)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ