aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔώδεκα ομάδες «κλείδωσαν» θέση, «σφαγή» για τα άλλα τέσσερα εισιτήρια!

Δώδεκα ομάδες «κλείδωσαν» θέση, «σφαγή» για τα άλλα τέσσερα εισιτήρια!

Κάποιοι χαίρονται ήδη, είναι οι τυχεροί που «καθάρισαν» και τώρα μπορούν να χαλαρώσουν και να έχουν από τώρα το μυαλό τους στην κλήρωση της 17ης Δεκεμβρίου, όταν θα γίνουν γνωστά τα ζευγάρια της φάσης των «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης: Τσ. Λιγκ: Προκρίθηκαν άλλες πέντε ομάδες – Όλα τα γκολ (vids)

Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντόρτμουντ, Μπαρτσελόνα, Πόρτο, Σάλκε, Μπάγερν, Άγιαξ, Μάντσεστερ Σίτι, Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα, Γιουβέντους και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι οι δώδεκα ομάδες που βρίσκονται ήδη στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μπριζ, Μπενφίκα, Βαλένθια έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ για τις Μονακό, Αϊντχόφεν, ΑΕΚ, Γιουνγκ Μπόις η τελευταία αγωνιστική των ομίλων θα είναι διαδικαστική καθώς ουδεμία ελπίδα έχουν για να αγωνιστούν στην Ευρώπη τον προσεχή Φενρουάριο.

Διαβάστε επίσης: Κορυφαίος Βραζιλιάνος στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Νεϊμάρ! (vid)

Τα υπόλοιπα είναι ανοιχτά και έχουμε και λέμε:

1ος όμιλος

Ατλέτικο Μαδρίτης και Ντόρτμουντ θα συνεχίσουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά η πρώτη θέση του ομίλου θα «παιχτεί» την τελευταία αγωνιστική, όταν αμφότερες θα παίξουν εκτός έδρας με τις αδιάφορες Μπριζ (που είναι σίγουρα στο Γιουρόπα Λιγκ) και Μονακό (που έχει αποκλειστεί). Σε περίπτωση ισοβαθμίας οι Βεστφαλοί έχουν προβάδισμα, αλλά οι «ροχιμπλάνκος» είναι τώρα στο +2 και λογικά θα πάρουν την πρωτιά.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:
Μονακό – Ντόρτμουντ
Μπριζ – Ατλέτικο Μαδρίτης

Βαθμολογία
1.Ατλέτικο 12
2.Ντόρτμουντ 10
3.Μπριζ 5
4.Μονακό 1

2ος όμιλος

Μόνο η Μπαρτσελόνα έχει εξασφαλίσει όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και την πρώτη θέση του ομίλου. Τότεναμ και Ίντερ είναι στη δεύτερη θέση, έχουν τους ίδιους βαθμούς και θα δώσουν μάχη για την δεύτερη θέση. Όποιος επικρατήσει (με τους Λονδρέζους να είναι από πάνω σε περίπτωση ισοβαθμίας) θα συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο άλλος είναι σίγουρα στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς η Αϊντχόφεν μένει εκτός Ευρώπης.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:
Ίντερ- Αϊντχόφεν
Μπαρτσελόνα – Τότεναμ

Βαθμολογία
1.Μπαρτσελόνα 13
2.Τότεναμ 7
3.Ίντερ 7
4.Αϊντχόφεν 1

3ος όμιλος

Όπως αναμενόταν εξαρχής, αυτός είναι ο όμιλος στον οποίο θα γινόταν κακός χαμός! Και έτσι έγινε! Νάπολι, Παρί Σεν Ζερμέν και Λίβερπουλ θα τα δώσουν όλα για τα δύο εισιτήρια, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Ερυθρός Αστέρας μπορεί να διεκδικήσει την τρίτη θέση! Αναμένονται δύο αναμετρήσεις – φωτιά στο φινάλε με τους Γάλλους να παίζουν στο Βελιγράδι και τους «κόκκινους» να φιλοξενούν τους «παρτενοπέι», που βρίσκονται τώρα στην κορυφή του ομίλου.

Σε περίπτωση που στο Βελιγράδι η Παρί νικήσει τον Ερυθρό Αστέρα, τότε φτάνει στους 11 βαθμούς και περνάει ό,τι και να γίνει στο άλλο παιχνίδι. Σε αυτή την περίπτωση, θα την ακολουθήσει η Νάπολι αν: κερδίσει ή φέρι ισοπαλία στο «Άνφιλντ» ή αν χάσει με ένα γκολ διαφορά, αρκεί να σκοράρει (πχ 2-1, 3-2 κλπ). Αντίθετα, η Λίβερπουλ προκρίνεται σε περίπτωση νίκης με 1-0 (καθώς θα υπάρξει απόλυτη ισοβαθμία στα μεταξύ τους παιχνίδια και στη συνολική διαφορά των γκολ και οι «κόκκινοι» θα πάρουν την πρόκριση λόγω καλύτερης επίθεσης στον όμιλο) και με νίκη μεγαλύτερη των δύο γκολ διαφορά.

Σε περίπτωση ισοπαλίας στο Βελιγράδι και νίκης της Λίβερπουλ, υπάρχει τριπλή ισοβαθμία των Νάπολι, Παρί, Λίβερπουλ στους εννέα βαθμούς. Οι Άγγλοι και οι Γάλλοι θα περάσουν στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και οι Ιταλοί θα συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:
Ερυθρός Αστέρας – Παρί Σεν Ζερμέν
Λίβερπουλ – Νάπολι

Βαθμολογία
1.Νάπολι 9
2.Παρί Σεν Ζερμέν 8
3.Λίβερπουλ 6
4.Ερυθρός Αστέρας 4

4ος όμιλος

Η Πόρτο είναι στους «16» και, μάλιστα, ως πρώτη στον όμιλο. Θα την ακολουθήσει ως δεύτερη η Σάλκε, αλλά το εισιτήριο για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ δεν έχει ακόμα κάτοχο και «παίζεται» ανάμεσα στη Γαλατασράι, που την τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί τους Πορτογάλους, και στο Λοκομοτίβ Μόσχας, που θα ταξιδέψει στο Γκιζελκίρχεν.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:
Σάλκε – Λοκομοτίβ Μόσχας
Γαλατασαράι – Πόρτο

Βαθμολογία
1.Πόρτο 13
2.Σάλκε 8
3.Γαλατάσαραϊ 4
4.Λοκομοτίβ Μόσχας 3

5ος όμιλος

Μπάγερν και Άγιαξ έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στη συνέχεια της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά η πρώτιά θα κριθεί στην μεταξύ τους αναμέτρηση. Η Μπενφίκα συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ, η ΑΕΚ είναι εκτός Ευρώπης και θα πάει την τελευταία αγωνιστική στη Λισαβόνα για να προσπαθήσει έστω για την ισοπαλία, ώστε να μην μείνει χωρίς βαθμό στον όμιλο.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:
Μπενφίκα – ΑΕΚ
Άγιαξ – Μπάγερν

Βαθμολογία
1. Μπάγερν Μονάχου 13
2. Άγιαξ 11
3. Μπενφίκα 4
4. ΑΕΚ 0

6ος όμιλος

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει πάρει την πρόκριση για τη συνέχεια και με ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική είναι πρώτη σε αυτόν τον όμιλο. Λιόν και Σαχτάρ θα κάνουν ό,τι μπορούν για την δεύτερη θέση, με τους Γάλλους να βρίσκονται δύο βαθμούς μπροστά, ενώ η Χόφενχαϊμ μπορεί να διεκδικήσει από τους Ουκρανούς το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:
Μάντσεστερ Σίτι – Χοφενχάιμ
Σαχτάρ Ντόνετσκ – Λιόν

Βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Σίτι 10
2. Λιόν 7
3. Σαχτάρ Ντόνετσκ 5
4. Χόφενχαϊμ 3

7ος όμιλος

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πρώτη, η Ρόμα είναι δεύτερη και η τρίτη θέση θα «παιχτεί» ανάμεσα στην Βικτόρια Πλζεν και στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας που έχουν από τέσσερις βαθμούς. Οι Τσέχοι έχουν προβάδισμα στην ισοβαθμία και την τελευταία αγωνιστική φιλοξενούν τη Ρόμα, την ώρα που οι Ρώσοι θα παίζουν στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:
Βικτόρια Πλζεν – Ρόμα
Ρεάλ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Βαθμολογία
1. Ρεάλ Μαδρίτης 12
2. Ρόμα 9
3. Βικτόρια Πλζεν 4
4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4

8ος όμιλος

Γιουβέντους και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι παρούσες στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ποια θα περάσει ως πρώτη; Θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική, με τους «μπιανκονέρι» να χρειάζονται ένα βαθμό και να υπερτερούν και στην ισοβαθμία. Η Βαλένθια είναι σίγουρα στο Γιουρόπα Λιγκ και η Γιουνγκ Μπόις μένει… Ελβετία.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:
Βαλένθια – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Γιουνγκ Μπόις – Γιουβέντους

Βαθμολογία
1. Γιουβέντους 12
2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 10
3. Βαλένθια 5
4. Γιουνγκ Μπόις 1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ