aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔιπλό πρόκρισης η Βόλφσμπουργκ, πήρε με 10 με… τόνο η Γάνδη

Διπλό πρόκρισης η Βόλφσμπουργκ, πήρε με 10 με… τόνο η Γάνδη

Με την πρόκριση στις βαλίτσες Γάνδη και Βόλφσμπουργκ! Θέση για τους «32» του Europa League έκλεισαν οι Βέλγοι και Γερμανοί, με το 0-0 στην έδρα της Σεντ Ετιέν οι μεν, το οποίο κράτησαν αν και έπαιζαν με 10 παίκτες από το 76’, αλλά και με το 1-0 στην έδρα της Ολεξάντρια οι δε.

Με την πρόκριση στα… δόντια απέδρασαν από την Ουκρανία οι «λύκοι». Η ομάδα του Γκλάσνερ επικράτησαν 1-0 στην «Arena L’viv», πήραν την πρώτη τους νίκη έπειτα από την πρεμιέρα, καθώς μεσολάβησαν δύο ισοπαλίες και μια ήττα. Παράλληλα, έκαναν το «2×2» στον όμιλο κόντρα στη σημερινή τους αντίπαλο. Η συγκεκριμένη επιτυχία οφείλεται κατά πολύ στον Βέγκχορστ. Ο Ολλανδός επιθετικός σημείωσε στις καθυστερήσεις το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος λίγο πριν, για ανατροπή έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι προστάτεψαν το υπέρ τους σκορ και επιστρέφουν στη Γερμανία με το… εισιτήριο ανά χείρας.

Άντεξε και προκρίθηκε ως πρώτη η Γάνδη. Οι Βέλγοι έφυγαν με το ηρωικό και υπερπολύτιμο 0-0 από το «Ζοφρουά Γκισάρ» και εκτός του ότι πέρασαν στους «32» του Europa League, παρέμειναν στην πρώτη θέση και βρίσκονται στο +1 από τους Γερμανούς. Για να τερματίσουν στην κορυφή, θα πρέπει να πάρουν αποτέλεσμα στην τελευταία αγωνιστική στην «Volkswagen Arena». Η Γάνδη έπαιξε και για την ισοπαλία (κυρίως στο τελευταίο τέταρτο), άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων, που ήθελαν μόνο τη νίκη. Στο 76’ ο Ενγκαντό-Νγκαντουί αντίκρισε δεύτερη κίτρινη, που έκοψε αντεπίθεση των γηπεδούχων με τάκλιν, αλλά δεν κόστισε στο τελικό… ταμείο η αποβολή στους φιλοξενούμενους.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής
Σεντ Ετιέν-Γάνδη 0-0
Ολεξάντρια-Βόλφσμπουργκ 0-1 (45+1’ Βέγκχορστ πεν.)

Βαθμολογία 9ου ομίλου
Γάνδη 9 (9-6)
Βόλφσμπουργκ 8 (8-7)
Σεντ Ετιέν 4 (6-7)
Ολεξάντρια 3 (5-8)

Τελευταία αγωνιστική
Βόλφσμπουργκ-Σεντ Ετιέν (22:00)
Γάνδη-Ολεξάντρια (22:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ