aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Διπλό» παραμονής για την Οσασούνα στον λάκκο των λεόντων (vid)

«Διπλό» παραμονής για την Οσασούνα στον λάκκο των λεόντων (vid)

Η Οσασούνα νίκησε στο Μπιλμπάο για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια και πατάει όλο και πιο γερά στα πόδια της.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο βρίσκεται μια ανάσα από τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, αλλά στο πρωτάθλημα παραπαίει. Τα Λιοντάρια προέρχονταν από οκτώ διαδοχικά ματς χωρίς νίκη (πέντε ισοπαλίες – τρεις ήττες) και ήλπιζαν να βάλουν τέλος στο σερί κόντρα στους γείτονες της Οσασούνα. Αμ δε!

Η νεοφώτιστη ομάδα του Χαγόβα Αρασάτε αποδείχθηκε σκληρό καρύδι και πήρε σπουδαία νίκη στο «Σαν Μαμές» (1-0), κάνοντας άλμα για να ανανεώσει την παρουσία της στην La Liga και για την επόμενη σεζόν.

Ο αρχηγός Όιερ Σανχούρχο, επιστρέφοντας μετά από πέντε αγώνες εκτός λόγω τραυματισμού, σημείωσε από κοντά το γκολ της νίκης (29′), εις βάρος μιας Αθλέτικ που ανέβασε σταδιακά ρυθμό, έχασε σημαντικές ευκαιρίες με κορυφαία ένα φάουλ του πρωτάρη Ουνάι Βενθεδόρ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι (56′) και μια προσπάθεια του 39χρονου Αρίτς Αντούριθ που επίσης σταμάτησε στο δοκάρι (93′), αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Οσασούνα στο Μπιλμπάο από τις 17 Μαρτίου του 2007 (3-0) και, χάρη σε αυτό το αποτέλεσμα, έπιασε τα Λιοντάρια στην δέκατη θέση της βαθμολογίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ