aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔιπλό κορυφής και… ελπίδας για PSV

Διπλό κορυφής και… ελπίδας για PSV

Ζωντανές τις ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου στην Eredivisie, δύο στροφές πριν το τέλος, διατήρησε η Αϊντχόφεν. Η ομάδα του Μαρκ Φαν Μπόμελ πέρασε από την έδρα της Βίλεμ με σκορ 3-0, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής και ισοβαθμεί εκ νέου στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Άγιαξ, ο οποίος υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων. Ο «Αίαντας» βρίσκεται στο +81 και έχει να παίξει με Ουτρέχτη (εντός) και Ντε Γκράαφστσαπ (εκτός), ενώ η PSV βρίσκεται στο +71 και θα αντιμετωπίσει τις Αλκμάαρ (εκτός) και Χέρακλες (εντός).

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Αϊντχόφεν «καθάρισε» το ματς με τη Βίλεμ μέσα σε ένα επτάλεπτο. Στο 31’ ο Μάλεν άνοιξε το σκορ και στο 37’ ο Σάντιλεκ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν αυτόν τον ρυθμό και να απειλήσουν την αντίπαλό τους, η οποία πέτυχε και τρίτο γκολ στο 65’ με τον Μπέργκγουιν, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα 3-0.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Ντεν Χάαγκ νίκησε 3-1 την Εξέλσιορ και σφράγισε μαθηματικά την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Από την άλλη, η ηττημένη χρειάζεται ένα θαύμα, αφού απέχει πέντε βαθμούς από την τελευταία ομάδα που βρίσκεται πάνω από την επικίνδυνη ζώνη (Έμμεν 32β.). Εκτός απροόπτου θα διεκδικήσει την παραμονή σε αγώνες μπαράζ, καθώς έχει διαφορά πέντε πόντων από την τελευταία θέση και την ουραγό Μπρέντα (22β.).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ