aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Διπλό» για να «σβήσει» την γκέλα

«Διπλό» για να «σβήσει» την γκέλα

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Η απρόσμενη απώλεια βαθμών της ΑΕΚ στην αναμέτρηση με τον Ερμή, είναι κάτι που έχει ενοχλήσει και έχει σκορπίσει απογοήτευση στις τάξεις του συλλόγου. Η ομάδα της Λάρνακας είχε αρχίσει να δείχνει ότι τέτοιου είδους παιχνίδια μπορεί να τα κερδίζει και να παίρνει την ουσία. Τα πράγματα, όμως, ήταν διαφορετικά απέναντι στον Ερμή και οι παίκτες του Ιδιάκεθ πάτησαν μπανανόφλουδα και πλέον έχουν παρέα στην κορυφή την Ανόρθωση.

Οι δυο χαμένοι βαθμοί δεν είναι και το τέλος του κόσμου, είναι όμως σίγουρα μια σημαντική απώλεια. Και μπορεί ο Ιδιάκεθ έμμεσα να τα… έβαλε με τον Μασιά για τον τρόπο που σφύριζε, όμως δεν πρέπει να παραβλέπει και τα λάθη της ομάδας του. Για παράδειγμα, εκ του αποτελέσματος, δεν ήταν και ό,τι καλύτερο να μείνουν εκτός ομάδας Λαρένα και Τομάς, δυο μέσοι ποδοσφαιριστές, τη στιγμή που απουσίαζαν και οι Λαμπάν, Χέφελ και Τρουγιόλς. Η ΑΕΚ δεν είχε φαντασία και δεν μπόρεσε να περάσει σχεδόν καμία μπαλιά στην αντίπαλη περιοχή που να της επιτρέψει να δημιουργήσει κίνδυνο μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Ο Βάσκος τεχνικός διαφοροποίησε το σύστημά του, παίζοντας με τέσσερις στην άμυνα, όμως δεν μπόρεσε να πάρει την ουσία. Δεν έφθανε αυτό, ήρθε και η νέα απώλεια με τον Τέτε που συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες και θα χάσει το ντέρμπι με την ΑΕΛ. Θα επιστρέψει ο Λαμπάν, όμως δύσκολα θα είναι στην αποστολή ένας εκ των Χέφελ ή Τρουγιόλς. Το πιο πιθανό σενάριο είναι η τεχνική ηγεσία να επαναφέρει το σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και πιο γεμάτη αλλά και δημιουργική τη μεσαία γραμμή. Αριστερά της επίθεσης, στη θέση του Τέτε, πιθανό να μεταφερθεί ο Ακοράν και να παίξει ο Τρισκόφσκι ή ο Νέλσον δεξιά.

Στο παρελθόν, μετά από στραβοπατήματα, η ΑΕΚ έδειξε ότι ξέρει να αντιδρά και να επιστρέφει με νίκη. Στόχος είναι να πράξει το ίδιο στο Τσίρειο, κόντρα στην ΑΕΛ που διαθέτει την καλύτερη αμυντική γραμμή του πρωταθλήματος. Ο Τολεμές, που έμεινε μακριά από το γκολ με τον Ερμή, θα έχει την πρόκληση να σκοράρει κόντρα στην πιο «σφιχτή» άμυνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ