aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔιπλό Ευρώπης η Βιγιαρεάλ

Διπλό Ευρώπης η Βιγιαρεάλ

Την τρίτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια της Primera Division μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος πέτυχε η Βιγιαρεάλ, η οποία πέρασε με σκορ 1-0 από την έδρα της Γρανάδα, στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής.

Το «κίτρινο υποβρύχιο», που παραμένει σε τροχιά Ευρώπης, έφτασε τους 47 βαθμούς και έπιασε στην 5η προνομιούχο θέση τις Χετάφε και Ρεάλ Σοσιεδάδ, αλλά με παιχνίδι περισσότερο. Όσο για τη Γρανάδα, η οποία έχει τον ίδιο στόχο, έχασε έδαφος, καθώς παρέμεινε στους 42.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού με τον Σολδάδο μόλις στο 4’ και επτά λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γκολ του Μορένο. Στο 33’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με το δοκάρι του Οντιβέρος. Η Γρανάδα δεν είχε απάντηση, τουλάχιστον μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η ένταση ανέβηκε, με τις δύο ομάδες, παρά την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, να χάνουν εκατέρωθεν σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Όλα ήταν ανοιχτά και τα πάντα μπορούσαν να αλλάξουν. Τελικά, παρά τις πολύ καλές στιγμές και για τις δύο ομάδες, το γκολ δεν μπήκε ποτέ κι έτσι η Βιγιαρεάλ πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη.

«Χ»αμένες και οι δύο

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, το ντέρμπι ουραγών ή αλλιώς και ματς-εξάποντου, Μαγιόρκα και Λεγανές αλληλοεξουδετερώθηκαν, μένοντας στο 1-1. Οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην 18η θέση με 26 βαθμούς και οι φιλοξενούμενοι στην 20η και τελευταία θέση με 24.

Οι νησιώτες ευτύχησαν να προηγηθούν πολύ νωρίς και συγκεκριμένα στο 9’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σεβίγια, που ξεγέλασε τον Κουεγιάρ, ενώ στο 24’ έχασαν σπουδαία ευκαιρία να διευρύνουν το προβάδισμά τους, αλλά ο Αμαντού σημάδεψε το δοκάρι. Η Λεγανές είχε παθητικό ρόλο και δεν απείλησε ιδιαίτερα.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν κατά… κύματα μπροστά, στην προσπάθειά τους για την ισοφάριση και έχασαν σωρεία ευκαιριών. Είτε λόγω αστοχίας, είτε λόγω Ρέινα, το γκολ δεν ερχόταν. Τελικά, δικαιώθηκαν στο 87’ με τον Ροντρίγκες, που έκανε το 1-1.

Αναλυτικά η 30η αγωνιστική:

Παρασκευή 19 Ιουνίου
Γρανάδα-Βιγιαρεάλ 0-1
(11’ Μορένο)

Μαγιόρκα-Λεγανές 1-1
(9’ Σεβίγια – 87’ Ροντρίγκες)

Σεβίλλη-Μπαρτσελόνα (23:00)

Σάββατο 20 Ιουνίου
Εσπανιόλ-Λεβάντε (15:00)
Μπιλμπάο-Μπέτις (18:00)
Χετάφε-Έιμπαρ (20:30)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαγιαδολίδ (23:00)

Κυριακή 21 Ιουνίου
Θέλτα-Αλαβές (15:00)
Βαλένθια-Οσασούνα (20:30)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ρεάλ Μαδρίτης (23:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ