aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔίνει ελπίδες για πολύ μακρύ ταξίδι

Δίνει ελπίδες για πολύ μακρύ ταξίδι

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν τους αγχώνει ούτε τους προκαλεί υψοφοβία η θέση που βρίσκονται. «Όπου μας βγάλει…», λένε οι παράγοντες της ΑΕΛ μετά την προχθεσινή νίκη επί του Ερμή (1-0). Το νέο τρίποντο είχε μεγάλη σημασία και η ιδιαιτερότητα της επιτυχίας άφησε γλυκιά γεύση για δύο λόγους.  

Πρώτον, η ομάδα της Λεμεσού δείχνει ότι έχει αντοχές και το σερί των τριών συνεχόμενων νικών, μετά την ήττα από την ΑΕΚ, φανερώνει τη δυναμική της και της επιτρέπει να συνεχίσει να έχει απαιτήσεις. Δεύτερον, αποτελεί επιτυχία το ότι με το τέλος του πρώτου γύρου βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με δύο βαθμούς διαφορά από την πρώτη ΑΕΚ.

Όλα αυτά δίνουν πολλές ελπίδες ότι μπορεί να ταξιδέψει πολύ μακριά τον κόσμο της. Η νίκη επί του Ερμή δεν ήλθε τυχαία. Αυτή είναι η ΑΕΛ, με τη ζωντάνια στο παιχνίδι της και τις επιθετικές αδυναμίες της, οι οποίες ισοζυγίζονται με το πάθος και την ποιότητα των άλλων γραμμών. Είχε καλή απόδοση προχθές, τα έδωσαν όλα οι ποδοσφαιριστές της και στο τέλος πήραν αυτό που ήθελαν.

Η εμφάνιση ήταν συνέχεια των άλλων δύο που προηγήθηκαν με την Ομόνοια και τον ΑΠΟΕΛ και το τρίποντο πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους ποδοσφαιριστές του Πάμπου Χριστοδούλου, οι οποίοι παρουσιάζονται σταθεροί και αμετακίνητοι από τις καλές τους εμφανίσεις. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει αυτή η τρελή πορεία, θα φανεί στο τέλος, όμως με την πειστικότητα που παρατηρείται έχει δικαίωμα ο κόσμος να πλάθει όνειρα.

Από την άλλη, ο τεχνικός της ΑΕΛ συνεχίζει να κρατά χαμηλούς τόνους, ζητώντας να μη γίνονται συγκρίσεις της σεζόν του 2011-12 με την τρέχουσα, αλλά και να μην σκέφτεται πιο μακριά από το παιχνίδι που ακολουθεί. Βεβαίως, είναι δικαιολογημένος ο ενθουσιασμός του κόσμου, που βλέπει την ομάδα του να πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ