aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔημοσίευμα για Κβιλιτάια: «Σοβαρό λάθος, ακριβό πουλί, θύμα επιθετικού πλούτου»

Δημοσίευμα για Κβιλιτάια: «Σοβαρό λάθος, ακριβό πουλί, θύμα επιθετικού πλούτου»

Σημερινό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Voetbalnieuws.be, με αφορμή τη μειωμένη παραγωγή τερμάτων της Γάνδης σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, ασχολείται με τρεις επιθετικούς που έφυγαν και πάνε καλά στις ομάδες τους κατά την τρέχουσα. Σωστά καταλάβατε, ένας εξ αυτών είναι ο Γκιόργκι Κβιλιτάια της Ανόρθωσης.

Ο τίτλος είναι «Γάνδη, σοβαρό λάθος με τρεις αγνούς γκολτζήδες» και αναφέρεται, πέραν του Γεωργιανού επιθετικού της «Μεγάλης Κυρίας», στους Γκιόργκι Μπερίτζε και Τιμ Κλάιντινστ.

Στην ενότητα για τον Κβιλιτάια γράφει τα εξής:

«Σε 46 επίσημους αγώνες για τη Γάνδη, δεν έκανε ποτέ τον εαυτό του απαραίτητο. Ο Γεωργιανός διεθνής κατάφερε να σκοράρει επτά φορές για τους Μπάφαλο, αλλά στο τέλος ζύγιζαν πάρα πολύ ελαφριά για να τον κρατήσουν στο Γκελάμκο Αρένα.

Επιπλέον, ο Κβιλιτάια ήταν ακριβό πουλί. Το 2018, η Γάνδη τον απέκτησε από τη Ραπίντ Βιέννης, έναντι σοβαρού κόστους μετεγγραφής ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ. Ο Γεν Τόρουπ τον εμπιστεύτηκε περισσότερο χρησιμοποιώντας τον σε 43 παιχνίδια. Ο Κβιλιτάια ολοκλήρωσε τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια υπό τον προπονητή Ίβες Βαντερχάεγκε.

Η μη χρησιμοποίησή του και ο αντίκτυπός της οφείλεται στην έλλειψη ποιοτικών ιδιοτήτων, αλλά ο Γκιόργκι Κβιλιτάια ήταν επίσης πολύ επιρρεπής σε τραυματισμούς. Από την άλλη πλευρά, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ομάδα του η εμπιστοσύνη στον συμπατριώτη του Γκιόργκι Τσακβετάτζε

Αλλά την προηγούμενη ενδιάμεση σεζόν, η διοίκηση του συλλόγου δεν είχε πλέον σημαντικό ρόλο για τον Κβιλιτάια. Από τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, ο Γεωργιανός ενοικιάστηκε στην Ανόρθωση Αμμοχώστου.

Ο Γκιόργκι Κβιλιτάια ήταν θύμα του επιθετικού πλούτου των Μπάφαλο. Όταν έφυγε από τον σύλλογο, ο Λάσλο Μπόλονι ήταν στο τιμόνι και ο Ρουμάνος ασχολήθηκε με ένα μόνο βαθύ επιθετικό. Ως αποτέλεσμα, ο ανταγωνισμός με τους Ρουσλαν Γιάρεμτσουκ, Τιμ Κλάιντινστ, Λοράν Ντεπουάτρ και Αντερσόν Νιανγκμπό ήταν πάρα πολύ μεγάλος.

Αλλά στην Κύπρο, ο ψηλός επιθετικός ξαναβρίσκει σαφώς την όσφρησή του για γκολ, καθώς έχει ήδη 12 γκολ σε 22 αγώνες. Θέλετε μια δεύτερη ευκαιρία την επόμενη σεζόν;».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ