aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔημητρίου στο «Goal.com.cy»: «Φίλος μου ο Ουζόχο, τα έχει όλα ο Τιμούρ...»

Δημητρίου στο «Goal.com.cy»: «Φίλος μου ο Ουζόχο, τα έχει όλα ο Τιμούρ…»

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Η Ανόρθωση ταλαιπωρήθηκε αρκετά φέτος στη θέση του τερματοφύλακα, καθώς οι μετεγγραφές των Φελγκέιρας, Βάργκιτς και Ουζόχο δεν «βγήκαν» για διαφορετικούς λόγους, η κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Έτσι, θέλοντας ή μη, ο Δημήτρης Δημητρίου πήρε ευκαιρίες και παρουσιάστηκε αρκετά θετικός σε πολλά από τα παιχνίδια που χρησιμοποιήθηκε.

Ο 20χρόνος κίπερ έδειξε πως διαθέτει καλά στοιχεία (υψηλόσωμος, γυμνασμένο κορμί, καλά αντανακλαστικά), αλλά είναι δεδομένο πως για να καθιερωθεί ως πρώτος τερματοφύλακας της Ανόρθωσης, θα χρειαστεί να βελτιώσει στοιχεία από το παιχνίδι του και να σταθεροποιηθεί στις εμφανίσεις του, αφού παρουσίασε κάποιες αδυναμίες.

Διαβάστε επίσης: Τα επτά «λαβράκια» του φετινού πρωταθλήματος

Με αφορμή λοιπόν τις φετινές του εμφανίσεις, η ιστοσελίδα μας Goal.com.cy συνομίλησε μαζί του και ο ίδιος αναφέρθηκε στις εμπειρίες που κέρδισε μέσω της πρώτης του σεζόν στην Ανόρθωση. Παράλληλα, μίλησε για το μέλλον του, τους Στρέπελ και Λέβι που τον πίστεψαν, τον καλό του φίλο Φρανσίς Ουζόχο και τον Τιμούρ Κετσπάγια. Εν τέλει, έστειλε μήνυμα στον κόσμο της «Κυρίας» συστήνοντας του να παραμείνει κοντά στην ομάδα και να έχει υπομονή γιατί η ομάδα αρχίζει κάτι καινούριο.

-Πώς ήταν η εμπειρία της «παρθενικής» σου σεζόν στην Ανόρθωση;

«Προσωπικά κέρδισα πολλά πράγματα από αυτή τη σεζόν, ήταν μια καλή πρώτη γεύση και θα με βοηθήσει παρά πολύ για τα επόμενα μου βήματα στη καριέρα μου. Ήταν μια εμπειρία με τα καλά και τα κακά της που σίγουρα έμαθα πολλά».

-Πόσο δύσκολο ήταν για ένα 20χρονο σαν εσένα να αγωνίζεται βασικός σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Ανόρθωση;

«Χρειάζεται ηρεμία και να μην επηρεάζεσαι από τα σχόλια του κόσμου είτε καλά, είτε κακά. Όταν η ομάδα ήταν μέσα στους στόχους της σου δημιουργά μια διαφορετική αυτοπεποίθηση από όταν η ομάδα αγωνίζεται χωρίς στόχους, αλλά τα κίνητρα πάντα είναι εκεί για τον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά. Σίγουρα δεν είναι εύκολο αλλά πιστεύω ότι η έξτρα δυσκολία να αγωνίζεσαι σε μια μεγάλη ομάδα σε βοηθά».

-Ποιες συμβουλές πήρες από τους πιο έμπειρους και τους προπονητές σου;

«Με συμβουλεύουν στις λεπτομέρειες που είναι σημαντικές».

-Ποιος προπονητής σε πίστεψε περισσότερο; Ο Στρέπελ ή ο Λέβι;

«Είναι δύο εντελώς διαφορετικοί προπονητές. Και οι δύο πίστεψαν εκεί που έπρεπε στις δυνατότητές μου».

-Ποιος είναι ο μέντορας σου στην Ανόρθωση;

«Οι πιο έμπειροι της ποδοσφαιριστές ομάδας και οι Κύπριοι μεγαλύτεροι ποδοσφαιριστές με συμβούλευαν οπότε χρειάστηκε».

-Ποιον συμπαίκτη σου ξεχωρίζεις για τον χαρακτήρα και την ποιότητα του;

«Τον Παναγιώτη Αρτύματα».

-Ποια η σχέση σου με τον Φρανσίς Ουζόχο και πως αντιμετώπισες την διάσταση που πήρε το θέμα;

«Έχουμε παρά πολύ καλή και φιλική σχέση είμαι από τα άτομα που έχει έρθει πιο κοντά τα λέμε και έξω από το γήπεδο και στη προπόνηση αλλάζαμε πολλές γνώμες και απόψεις. Το θέμα αυτό δεν ήταν δικό μου για να το αντιμετωπίσω, εγώ αγωνιστικά οπότε μου κλήθηκε να αγωνιστώ».

-Ποια η γνώμη σου για τον Κετσπάγια και τι αλλάζει στην Ανόρθωση με την επιστροφή του;

«Είναι ένας άνθρωπος που δούλεψε ξανά για πολλά χρόνια στην ομάδα όλοι του δείχνουν εμπιστοσύνη και είναι σημαντικό. Πιστεύω έχει όλα τα εφόδια για να πετύχει και το έχει ξανακάνει. Το τι πρέπει να αλλάξει και τι όχι, είναι καθαρά στη κρίση του προπονητή».

-Πως βλέπεις το μέλλον σου;

«Θέλω να αγωνίζομαι και να γίνομαι καλύτερος. Έχω στόχους και θέλω να φτάσω ψηλά».

-Θεωρητικά του χρόνου θα μεγαλώσει ο ανταγωνισμός στην θέση του τερματοφύλακα. Θεωρείς αυτό το γεγονός εμπόδιο προς την εξέλιξη σου ή ωφέλιμο για σένα;

«Είναι ωφέλιμο προς την βελτίωση μου, αν υπάρχει υγιής ανταγωνισμός τότε όλοι κερδίζουν και πάντα θα παίζει ο καλύτερος. Δεν θα έλεγα είναι εμπόδιο εάν η αντιμετώπιση είναι ίση».

-Στείλε ένα μήνυμα στον κόσμο της Ανόρθωσης…

«Να παραμείνουν κοντά στην ομάδα και να έχουν υπομονή στο καινούργιο ξεκίνημα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ