aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔιεθνείς πτήσεις χωρίς «κενά αέρος»

Διεθνείς πτήσεις χωρίς «κενά αέρος»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η προσοχή στις τάξεις του Απόλλωνα είναι καρφωμένη στο παιχνίδι της Πέμπτης με την Ντιναμό Μπρεστ στο ΓΣΠ. Η πρόκληση είναι τεράστια, αλλά για να γίνει το μεγάλο βήμα, να βρεθεί στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, θα πρέπει να παρουσιαστεί πανέτοιμος, χωρίς να έχει καμιά περίοδο με «κενά αέρος», όπως έγινε στον επαναληπτικό με τη Ζελέζνιτσαρ στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ή όπως έγινε στο Σεράγεβο στον χρόνο της καθυστέρησης του αγώνα. Ο Απόλλων δέχτηκε δύο γκολ, που δεν είχαν κόστος, όμως όσο μπαίνει στα βαθιά, τα γκολ των αντιπάλων του μπορεί να του κοστίσουν.

Με τη βοσνιακή ομάδα τα δύο τέρματα δεν άφησαν κανένα σημάδι στην ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή. Με τους Λευκορώσους πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί, ειδικά στο πρώτο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στη Λευκωσία. Η Ντιναμό Μπρεστ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μάζεψαν οι κυανόλευκοι, παίζει πολύ καλύτερα στην έδρα της και αξιοποιεί τους ακραίους επιθετικούς. Με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι αγωνίστηκε εντελώς διαφορετικά, με συντηρητική τακτική, πολλούς παίκτες πίσω από το κέντρο και αν προκρίθηκε, ήταν από μία στατική φάση και ολιγωρία της ελληνικής άμυνας.

Σε βάθος ανάλυσης της αντιπάλου του Απόλλωνα δεν θα μπούμε, γιατί έτσι κι αλλιώς στα αφτιά του προπονητή των κυανόλευκων θα μετρήσουν μόνο οι παρατηρήσεις του Περικλή Παπαπαναγή, ο οποίος κατέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις της Ντιναμό. Ο Απόλλων δεν θα διαχωρίσει το πρώτο από το δεύτερο παιχνίδι. Θα κυνηγήσει και στα δύο ματς τη νίκη, όμως θα ελπίζει περισσότερο αν νικήσει την Πέμπτη χωρίς να δεχθεί γκολ. Αυτός ο ορισμός θα προσθέσει δυναμική στον ευρύτερο στόχο του, που είναι η πρόκριση.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα έχει ένα σύνολο σε πιο προχωρημένο βαθμό ετοιμότητας. Μπορεί να αποδώσει καλύτερα και να ξεπεράσει το 70% των δυνατοτήτων που μας έδειξε στον επαναληπτικό με τη Στούμπρας και στα δύο ματς με τη Ζελέζνιτσαρ. Και όχι μόνο το κοντέρ του θα πάει στο 75% ή στο 85% (για την περίοδο αυτή μιλάμε), αλλά θα έχει και επιπλέον επιλογές. Έδειξαν τι μπορούν να κάνουν οι Περέιρα, Μπρου και Σελάγια, οι οποίοι μπήκαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο με τη Ζελέζνιτσαρ. Συνεπώς, ο Απόλλωνας πάει με όλα τα όπλα του για να αντιμετωπίσει την Ντιναμό, ενώ θα έχει ως επιπλέον επιλογή και τον Μουσταφά Καραγιόλ. Ο τελευταίος δεν είναι εντελώς έτοιμος, αλλά μπορεί να βοηθήσει στον επαναληπτικό. Βέβαια κανείς στον Απόλλωνα δεν κοιτάζει πιο μακριά από το παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης.

Οι Λευκορώσοι δείχνουν πως είναι πιο επικίνδυνοι στο γήπεδό τους (μαζεύουν και 10.000 κόσμο στα παιχνίδια τους), γι’ αυτό και η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή πρέπει να κάνει πολύ καλή δουλειά στο πρώτο παιχνίδι στο ΓΣΠ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ