aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔιέλυσε το αγνώριστο Περιστέρι ο Κολοσσός!

Διέλυσε το αγνώριστο Περιστέρι ο Κολοσσός!

Σούπερ Κολοσσός Ρόδους υπέταξε το Περιστέρι!

Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη επικράτησε αυτή του Νίκου Παπανικολόπουλου με το επιβλητικό 101-84, εκμεταλλευόμενη σε μεγάλο βαθμό και την κούραση των φιλοξενούμενων από το διπλό ταμπλό σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους που ανέβηκαν στο 5-7 ήταν οι Τζάκσον (20π.) και Κρομά (17π., 5 ριμπάουντ), ενώ από το «ναυάγιο» του Περιστέριου (8-4) οι μόνοι που κατάφεραν να διασωθούν ήταν οι Χάτσερ (16π.) και Γκρέι (14π.).

Σημείο-κλειδί της αναμέτρησης η ευστοχία των γηπεδούχων από το τρίποντο (10/17), ευστοχώντας μάλιστα και από τη μία ρακέτα στην άλλη, με ένα απίστευτο buzzer-beater του Κρομά.

Το ματς

Πιο δυνατά μπήκε στο ματς ο Κολοσσός Ρόδου που προσπαθούσε να πάρει να χτίσει σιγά-σιγά μια διαφορά, αλλά οι Περιστεριώτες κυρίως με σουτ από τα 6,75 από τους Χάτσερ και Μπλέικ έβρισκαν λύσεις και μάλιστα στα τελευταία δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου κατάφεραν να προηγηθούν με 20-16.

Παρ’ όλα αυτά, η δεύτερη περίοδος ήταν αυτή που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων, καθώς με εκπληκτική άμυνα και με σουτ από το τρίποντο, ο Κολοσσός όχι μόνο πήρε προβάδισμα, αλλά τρέχοντας ένα επιμέρους 23-6 δημιούργησε μια διαφορά 13 πόντων (39-26). Σε αυτή τη διαφορά ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τους παίκτες του Λυκογιάννη να προηγούνται 48-35, έχοντας κάνει την περισσότερη δουλειά.

Στην τρίτη περίοδο, το Περιστέρι άρχισε με δύο τρίποντα, δείχνοντας ότι θα μπορέσουν να επιστρέψουν, αλλά οι Ροδίτες ήταν σε… αγριεμένη κατάσταση. Το 51-41 στο 24’ της αναμέτρησης, έγινε 61-42 στο 27’(!) δείχνοντας ότι ο Κολοσσός θα μπορέσει να τελειώσει πολύ εύκολα το παιχνίδι. Από τους Περιστεριώτες η τελευταία στιγμή που κατάφεραν να δείξουν σφυγμό, ήταν όταν δύο λεπτά πριν από τη λήξη της περιόδου μείωσαν σε 66-53, ωστόσο τη χαριστική βολή έδωσε ο Κρομά, όταν με ένα απίστευτο buzzer από τη μία ρακέτα την άλλη, διαμόρφωσε το 76-56.

Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Κολοσσό να δίνει πανηγυρικό τόνο στην επικράτησή του, πιάνοντας και την εκατοστάρα, με το τελικό 101-84.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 48-35, 76-56, 101-84

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ