aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Διέλυσε» τη Μπάγερν ο Ερυθρός Αστέρας

«Διέλυσε» τη Μπάγερν ο Ερυθρός Αστέρας

Ο Ερυθρός Αστέρας μετά τον Ολυμπιακό και τη Ζενίτ «υπέταξε» και τη Μπάγερν (93-63) χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα και βελτίωσε το ρεκόρ του σε 8-9. Τρίτη συνεχόμενη ήττα για τους Γερμανούς που έπεσαν στο 6-11, με τη συνέχεια του προγράμματος τους να φαντάζει… Γολγοθάς με ΤΣΣΚΑ και Παναθηναϊκό.

Με τους Κέβιν Πάντερ (15π., 3ασ.), Λορέντζο Μπράουν (15π, 6ριμπ., 7ασ.) και Ντέγιαν Νταβίντοβατς (13π, 4ριμπ., 2ασ.) να πρωταγωνιστούν ο Ερυθρός Αστέρας είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό και δεν διακινδύνεψαν στιγμή το θετικό αποτέλεσμα, παίρνοντας μια εύκολη νίκη επί της Μπάγερν με 93-63 . Από τους Γερμανούς ο Γκρέγκ Μορνό έμοιαζε σαν… όαση (20π., 4ριμπ., 3ασ.) καθώς όλοι οι υπόλοιποι ήταν σε κακό… φεγγάρι, όμως δεν ήταν αρκετός για να κρατήσει τη Μπάγερν στο παιχνίδι.

Το ματς

Η Μπάγερν στη αρχή της αναμέτρησης μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι (0-6) όμως ο Ερυθρός Αστέρας στη συνέχεια πάτησε… γκάζι και 6 λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου πέρασε μπροστά (10-9) .Τη στιγμή που οι Βαυαροί έβρισκαν πόντους μόνο από τον Μονρό (8/9 πόντους της Μπάγερν), οι Σέρβοι με ένα σερί 12-0 έφτασαν να προηγούνται με 7 πόντους (16-9). Η επιθετική… αφλογιστία συνεχίζονταν για την Μπάγερν με αποτέλεσμα ο Ερυθρός Αστέρας να διευρύνει τη διαφορά στους 9 (22-13) με τον Μπράουν να κερδίζει και ένα φάουλ 1 δευτερόλεπτο πριν τη λήξη της περιόδου και από τη γραμμή των βολών να διαμορφώνει το σκορ δεκαλέπτου σε 25-13.

Ο Νταβίντοβατς με ένα εύστοχο σουτ από τα 6.75 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, 2 βολές και ένα δίποντο έστειλε τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της (32-15). Λούσιτς και Κόπονεν προσπαθούσαν να ξαναβάλουν την Μπάγερν στο παιχνίδι όμως ο Στίματς είχε βρει ρυθμό και διατηρούσε το προβάδισμα των Σέρβων (38-22). Οι Γερμανοί αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα τόσο επιθετικά όσα και αμυντικά, με τον Μονρό να δείχνει απελπιστικά μόνος (12π.) τη στιγμή που ο Ερυθρός Αστέρας ήταν συνεπέστατος ανασταλτικά αλλά είχε και μεγάλο επιθετικό πλουραλισμό, με το +19 στο οποίο βρέθηκαν οι Σέρβοι στα μισά του δεκαλέπτου (43-24) να είναι απόλυτα δίκαιο. Με τους Λο και Μονρό η Μπάγερν προσπάθησε να πλησιάσει όμως οι Γιάγκοντιτς και Γιοβάνοβιτς έστειλαν τη διαφορά για πρώτη φορά στους 20 (49-29). Ο Ερυθρός Αστέρας έχοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας αλλά και 14 ασίστ για μόλις 3 λάθη, πήγε στα αποδυτήρια έχοντας ένα καλό προβάδισμα 22 πόντων (53-31).

Με τους Λάζιτς, Μπράουν και Κούζμιτς ο Ερυθρός Αστέρας συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τη Μπάγερν να συνεχίζει να έχει προβλήματα αμυντικά ενώ επιθετικά σκόραρε με το… σταγονόμετρο με τη διαφορά ολοένα να αυξάνεται (63-37, 25΄). Οι Φλακαντόρι και Λούσιτς προσπαθούσαν να μειώσουν για την Μπάγερν όμως οι Σέρβοι είχαν πολύ καλά ποσοστά (60% διπ., 50% τρ., 78% β.) ενώ υπερείχαν και σε δημιουργία με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να κλείσει στο +25 για τους γηπεδούχους (71-46).

Με πρωταγωνιστές τους Στίματς και Πάντερ η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +30 για τον Ερυθρό Αστέρα στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Η Μπάγερν είχε τον Μονρό να παλεύει μόνος του ουσιαστικά φτάνοντας τους 17 πόντους, όμως ήταν ολοφάνερο ότι δεν θα μπορούσε να αλλάξει κάτι την εικόνα του παιχνιδιού. Με τους Νταβίντοβατς, Στιματς και Πάντερ η διαφορά ξεπέρασε τους 30 πόντους στα μισά του δεκαλέπτου (87-53) με τα τελευταία λεπτά να είναι διαδικαστικά. Μέχρι τη λήξη δεν άλλαξε κάτι, με τους γηπεδούχους να παίρνουν μια εύκολη νίκη με 93-63.

Τα δεκάλεπτα: 25-13, 53-31, 71-46, 93-63

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ