aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔιασφάλισε στο τσακ τη βαθμολογική αντεπίθεση ο Απόλλωνας

Διασφάλισε στο τσακ τη βαθμολογική αντεπίθεση ο Απόλλωνας

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το γκολ του Βινίσιους στο 90’, επί της Δόξας, έδωσε τη νίκη στον Απόλλωνα και τον κράτησε όρθιο. Συνάμα αποσόβησε τον κίνδυνο νέας βαθμολογικής απώλειας, άρα και μιας ανεπιθύμητης υποχώρησης. Μετά και το 1-1 στο ντέρμπι των πρωτοπόρων στη Λάρνακα, ο Απόλλων μείωσε στο πλην 9 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ και στο πλην 7 από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ.

Η νίκη των κυανόλευκων της Λεμεσού στο Μακάρειο μπορεί να ήλθε δύσκολα, όμως ήταν σημαντική και ίσως μετρήσει πολύ στη συνέχεια. Το είχαν δηλώσει και πριν το προχθεσινό παιχνίδι, ότι πλέον τους αρκούν οι νίκες και χωρίς καλές εμφανίσεις. Στην αντεπίθεση που έχουν ξεκινήσει δεν έχουν περιθώρια για άλλους χαμένους βαθμούς.

Ο Απόλλων δεν ήταν τόσο καλός προχθές, όμως έπαιξε όσο χρειαζόταν για να πάρει μια πολύτιμη νίκη. Είχε ευκαιρίες για να τελειώσει πιο νωρίς τον αγώνα, όμως ο Βινίσιους μίλησε τελευταίος και με το δεύτερο του γκολ στο πρωτάθλημα χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του. H σημασία από τη νίκη στο Μακάρειο θα φανεί στη συνέχεια.

Ο Απόλλων ξεκίνησε το παιχνίδι με μια υποχρεωτική αλλαγή, καθώς ο Λόπες ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση και τη θέση του πήρε ο Στυλιανού. Κατάφερε τελικά και έδωσε το παρών του ο Ρομπέρζ και μαζί με τον Βινίσιους έδωσαν πολλές λύσεις στο πρώτο κυρίως ημίχρονο, όταν η Δόξα είχε απαιτήσεις.

Ο Πέδρο Εμανουέλ, που βρέθηκε στη μέγγενη της αυστηρής κριτικής, για δεύτερο παιχνίδι παρέταξε την ομάδα του με δυο επιθετικούς. Φαίνεται ότι το 4-4-2 ταιριάζει καλύτερα στον Απόλλωνα, αν και προχθές φάνηκε πως του έλειπε πολύ ο πλάγιος φορ Πέδρο. Χρησιμοποιήθηκαν στο ξεκίνημα οι Παπουλής και Μπεντόγια, για να αντικατασταθούν στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού οι Σαρδινέρο και Μπάρμπαρο.

Στη συνέχεια περιμένουν τους κυανόλευκους δύο αγώνες με θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους. Την Κυριακή θα αντιμετωπίσουν τον Εθνικό στο Τσίρειο και στη συνέχεια θα αναμετρηθούν με την Καρμιώτισσα στο ΓΣΖ. Αν πάρουν το απόλυτο των βαθμών θα αποκτήσουν καλύτερη δυναμική ενόψει ντέρμπι. Διότι προς το τέλος του μήνα (28/11) θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ